Musorujsag
Élő Eredmények

Van egy kis lemaradás – most a rövid távú célok fontosak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke szerint

Van egy kis lemaradás – most a rövid távú célok fontosak a Magyar Ökölvívó Szakszövetség új elnöke szerint

m4sport.hu
Kurtucz Csaba, a Magyar Ökölvívó Szakszövetség frissen megválasztott elnöke, illetve Tóth Zsuzsanna, a szövetség főtitkára volt a Nemzeti Sporthíradó vendége az M4 Sporton.

„A rövid távú célok most felülírják a hosszú távú terveket” – fogalmazott a Magyar Ökölvívó szakszövetség új elnöke, Kurtucz Csaba a Nemzeti Sporthíradónak. A szövetség januári, rendkívüli közgyűlésen 64 egyesület szavazta meg az új elnököt, aki egyetlen jelölt volt a posztra, s elmondása szerint most az olimpiai kvalifikációnak kell kapnia a legnagyobb hangsúlyt.

Tóth Zsuzsanna főtitkár kiemelte, 2022-ben is produkált szép eredményeket a sportág, hiszen mind férfi, mind női szakágban szerzett Európa-bajnoki érmet Magyarország, s valamennyi korosztályban sikerült komoly eredményeket elérni, tehát az utánpótlás is rendkívül erős.

A békéscsabai születésű Kurtucz – aki korábban profi ökölvívóként magyar bajnok és vb-ötödik is volt – elmondta, fontos a rendszerépítés, de most a legfontosabb a fizikai képességek javítása, a táplálékkiegészítők bevezetése az ökölvívásba és egyéb olyan újítások, amellyel lehet tartani a lépést nemzetközi trendekkel is.

Borítókép: (fotó: boxing.hu)

További tartalmak