Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar sikerekkel indult a Bocskai Emlékverseny

Magyar sikerekkel indult a Bocskai Emlékverseny

MTI
A magyar válogatott keretének tagjai közül szinte mindenki továbbjutott a 67. Bocskai István Nemzetközi Ökölvívó Emlékverseny keddi nyitónapján, melyen három ringben, összesen 61 mérkőzést rendeztek.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a verseny történetének legnépesebb mezőnye, 25 ország 279 versenyzője gyűlt össze a nagy múltú viadalon, melyen 105 női és 174 férfi bokszoló húz kesztyűt.

A nyitónapon érdekelt válogatott öklözők közül Hámori Luca (66 kg) meggyőző teljesítménnyel verte a szerb Anastasia Nikolovskit, akire többször számolni is kellett. A női mezőnyben Lakotár Hanna (54 kg) az ausztrál Tiana Echegarayt győzte le, Lakos Regina (70 kg) pedig az argentin Lucia Noelia Perez ellen aratott bravúrgyőzelmet.

A férfiaknál a mindössze 19 éves Római Ruben a 2021-es belgrádi világbajnokságon két győzelemig jutó szlovén Tadej Cernogát verte meglepetésre, a Bocskain 2019-ben diadalmaskodó Cservenka Róbert pedig a cseh Milos Bartlt múlta felül egyhangú pontozással.

A hazai szurkolók számára a 80 kilogrammosok küzdelme okozhatott csalódást, ugyanis a decemberi magyar bajnokság két döntőse, az aranyérmes Nagy Pál és a második Krekó István is búcsúzott. Utóbbi ugyanakkor nagy csatára késztette a világbajnoki bronzérmes orosz származású, szerbiai Vladimir Mironchikovot.

„Tetszett Hámori Luca és Cservenka dinamizmusa, Lakotár Hanna magabiztossága, és Római Ruben, illetve Szabó Petra és Lakos Regina győzni akarása” – idézte a szövetség Facebook-oldala Bertók Róbert szövetségi kapitányt.

A verseny szerdán 13 órától folytatódik.

Borítókép: Magyar Ökölvívó Szakszövetség Facebook

További tartalmak