Musorujsag
Élő Eredmények

Nem tudtak megegyezni, elmarad Fury és Uszik címegyesítő meccse

Nem tudtak megegyezni, elmarad Fury és Uszik címegyesítő meccse

m4sport.hu
Korábbi hírekkel ellentétben úgy tűnik mégsem valósul meg a jelen ökölvívásának egyik legnagyobb összecsapása, Tyson Fury és Olekszandr Uszik címegyesítő meccse.

Az ESPN amerikai sportcsatorna a weboldalán azt írta, hogy mindkét öklöző menedzsmentje megerősítette a tárgyalások megszakadásáról felröppent híreket. A pontos okokat egyelőre nem tudni, ám az biztos, hogy nem az anyagiak kérdésében volt feloldhatatlan ellentét a felek között, ugyanis abba Uszikék már korábban belementek, hogy a bevételeket 70:30 százalékos arányban osztják el Fury javára.

“Nem számított, Uszik mennyit engedett, mindig többet akartak tőle” – mondta Uszik menedzsere, Egis Klimas Steve Kim szakírónak, aki először tette közzé a meccs elmaradásának hírét.

A csata meghiúsulása azért okozhat meglepetést, mert már az időpont és a helyszín is ki volt jelölve a mérkőzésre (április 29., Wembley Stadion), ráadásul a Boksz Világszövetség (WBA) felé még március 10. előtt mindkét fél hivatalosan jelezte, hogy az előzetes megállapodás már megszületett.

A 35 éves Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) világbajnoka, míg a 34 esztendős Fury a Boksz Világtanács (WBC) címvédője, csatájuk győztese pedig – mint valamennyi komoly cím birtokosa – vitathatatlan bajnoka lehetne a nehézsúlynak, amit legutóbb Lennox Lewis mondhatott el magáról 1999-2000-ben. Eddig összesen öt abszolút világbajnoka volt a súlycsoportnak.

 

Borítókép: Fotó: EPA/ROLF VENNENBERND

További tartalmak