Musorujsag
Élő Eredmények

Veres Roland búcsúzott az ökölvívó-világbajnokságon; Akilov Pylyp nyolcaddöntős

Veres Roland búcsúzott az ökölvívó-világbajnokságon; Akilov Pylyp nyolcaddöntős

MTI
Veres Roland a nyolcaddöntőben búcsúzott az 57 kilogrammosok súlycsoportjában a taskenti férfi ökölvívó-világbajnokságon.

 

A nemzetközi szövetség (IBA) közvetítése alapján az Európa-bajnoki bronzérmes, korábbi kick-box-világbajnok magyar nagypehelysúlyú vasárnap kora délután egyhangú pontozással (5-0) kapott ki a kazah Szerik Temirzsanovtól.

Veres hétfőn az indonéz Yoshua Holy Mashiort, pénteken pedig az ecuadori Jean Caicedót győzte le az üzbég fővárosban. A magyar színekben versenyző Akilov Pylyp nyolcaddöntőbe jutott a 75 kilogrammosok súlycsoportjában.

A nemzetközi szövetség (IBA) közvetítése alapján az ukrán származású Akilov – akinek ez volt az első mérkőzése az üzbég fővárosban – vasárnap egyhangú pontozással (5-0) győzte le a georgiai Giorgi Harabadzét. Következő ellenfele az olasz Salvatore Cavallaro lesz.

A taskenti világbajnokságon, amelyet több mint húsz ország bojkottál, 13 súlycsoportban 107 ország 539 bokszolója – köztük hét magyar – indult. A vb-re mesés pénzdíjjal csábította az IBA az öklözőket, ugyanis minden aranyérmes 200 ezer dollárt (67,8 millió forint) kap majd, a második helyezés mellé 100 ezer, a harmadik mellé pedig 50 ezer dollár jár.

később
75 kg, a nyolcaddöntőbe jutásért:
Akilov Pylyp-Giorgi Harabadze (georgiai) 13.15 körül

 

Borítókép: Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak