Musorujsag
Élő Eredmények

Akilov Pylyp a negyeddöntőben búcsúzott az ökölvívó-világbajnokságon

Akilov Pylyp a negyeddöntőben búcsúzott az ökölvívó-világbajnokságon

MTI
A 75 kilogrammban szereplő Akilov Pylyp jól küzdött, de vereséget szenvedett az üzbég Allohon Abdullajevtől szerdán, így a negyeddöntőben fejezte be szereplését a taskenti férfi ökölvívó-világbajnokságon.

Az ukrán származású bokszoló szombaton magabiztos teljesítménnyel mutatkozott be első, magyar színekben vívott világversenyén, majd kedden az első kiemelt, világ- és háromszoros Európa-bajnoki bronzérmes olasz Salvatore Cavallaro ellen is nyert.

A hétfős magyar csapat utolsó versenyben maradt tagja jól kezdte a szerdai mérkőzését is, sokat ütött, többet kezdeményezett ellenfelénél, így váratlan volt, hogy négy pontozó a hazai öklözőt látta jobbnak.

A második három perc hasonló forgatókönyv szerint alakult, továbbra is sok akciót tartogatott az ütközet, Akilov többször ugrott be és próbálkozott ütéskombinációval, a ritkábban kezdeményező ellefele azonban rendszerint eleresztett egy-egy látványosabb ütést.

A harmadik menet előtt két bírónál egyértelműen Abdullajev vezetett, háromnál viszont egyenlő volt az állás, így maradt esély a győzelem kivívására. Végül hiába ment előre a fáradó Akilov, mindegyik pontozó az ellenfelét látta összességében jobbnak.

Ezzel a magyar küldöttség utolsó tagja is búcsúzott.

„Úgy érzem, hogy az első menet a miénk volt, de a bírók 4-1-re adták az üzbégnek” – nyilatkozott az MTI-nek a magyar csapat üzbég vezetőedzője, Hamid Tangribergenov, aki úgy látta, hogy Akilov a második menetben is megfelelően dolgozott, mégis hátrányban volt. – „A harmadik menetben rohanni kezdett előre, kihagyta a lehetőségeket, de nálam nem veszítette el ezt a mérkőzést” – összegzett a szakvezető.

Borítókép: Magyar Ökölvívó Szövetség

További tartalmak