Musorujsag
Élő Eredmények

Fury és Uszik aláírták a címegyesítő meccsről szóló szerződést, jöhet a veretlenek csatája

Fury és Uszik aláírták a címegyesítő meccsről szóló szerződést, jöhet a veretlenek csatája

MTI
Aláírták a szerződést, így összejön a "vitathatatlan" címegyesítő összecsapás a két veretlen nehézsúlyú ökölvívó, a brit Tyson Fury és az ukrán Olekszandr Uszik között.

 

Az évszázad meccsének beharangozott összecsapásról egyelőre annyit lehet tudni, hogy Szaúd-Arábiában, Rijádban rendezik majd meg, várhatóan december végén vagy január elején.

A 2012-es londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok Uszik – aki a Boksz Világszövetség (WBA), Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), Boksz Világszervezet (WBO) és Nemzetközi Bokszszervezet (IBO) címét birtokolja – legutóbb augusztusban a WBA regionális bajnokát, Daniel Dubouis-t győzte le Lengyelországban, 21-0-ra javítva ezzel mérlegét.

A brit Fury pályafutása során eddig 33-szor győzött, egyszer döntetlent ért el. Legutóbb tavaly decemberben lépett ringbe, akkor honfitársát, Derek Chisorát legyőzve tartotta meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb -, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.

 

Borítókép: London, 2022. április 22. Tyson Fury, a Boksz Világtanács (WBC) brit nehézsúlyú világbajnoka a sajtó képviselõi elõtt tartott mérlegelésen a londoni Wembley Boxparkban 2022. április 22-én. A mérkõzést április 23-án rendezik. MTI/EPA/Neil Hall

További tartalmak