Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Megszületett a megállapodás: februárban Uszik–Fury meccs a nehézsúly vitathatatlan címéért

Megszületett a megállapodás: februárban Uszik–Fury meccs a nehézsúly vitathatatlan címéért

MTI
Február 17-én csap össze Olekszandr Uszik és Tyson Fury a profi nehézsúlyú bokszvilágbajnoki címért.

A két sztársportoló képviselői előbb szeptemberben egyeztek meg egymással a vitathatatlan bajnoki titulusért tervezett címegyesítő mérkőzésről. Az akkori megállapodás szerint december 23-át irányozták elő a meccs időpontjára, de nem véglegesítették a dátumot. Október végén aztán Fury megküzdött és majdnem kikapott a volt MMA-s Francis Ngannoutól, aki komoly sérüléseket okozott neki, így szinte biztossá vált, hogy idén már nem lép újra kötelek közé.

Az ukrán Uszik másfél hete beszélt arról, hogy reményei szerint februárban összecsaphat majd riválisával. A szervezők ezek után csütörtökön este bejelentették, hogy február 17-én kerül sor a mérkőzésre Rijádban.

A 12 menetes mérkőzésen a 2012-es londoni olimpián aranyérmes, amatőrként világ- és Európa-bajnok Uszik a Boksz Világszövetség (WBA), a Nemzetközi Bokszföderáció (IBF), a Boksz Világszervezet (WBO) és a Nemzetközi Bokszszervezet (IBO), míg Fury a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú övét teszi kockára.

A sportág történetében legutóbb 1999-ben hirdettek vitathatatlan bajnokot – aki mindegyik nagy szervezetnél a legjobb -, akkor a brit Lennox Lewis az amerikai Evander Holyfield felett diadalmaskodott.

Borítókép: Tyson Fury és Olekszandr Uszik (Fotó: MTI/EPA/Tolga Akmen)

További tartalmak