Musorujsag
Élő Eredmények

Januárban rendezik a 68. Bocskai ökölvívó emlékversenyt

Januárban rendezik a 68. Bocskai ökölvívó emlékversenyt

MTI
A megszokott februári időpont helyett jövőre januárban kerül sor a Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékversenyre, amelynek szerződését kedden írta alá a rendező Debrecen város alpolgármestere és a Magyar Ökölvívó Szakszövetség ügyvezető testületének elnöke.

Az óriási múltra visszatekintő, 68. Bocskaira – amint az a rendezésről szóló szerződés aláírásának apropóján rendezett sajtótájékoztatón elhangzott – január 16. és 20. között kerül sor a szokásos helyszínen, az Oláh Gábor utcai Sportcsarnokban.

Rácz Attila, a MÖSZ november közepén megválasztott ügyvezető testületének elnöke – Debrecen város közleménye szerint – a szövetség nevében megköszönte a város támogatását és azt hangsúlyozta, hogy a Bocskai az elmúlt évtizedek alatt Európa egyik legjelentősebb ökölvívóeseményévé nőtte ki magát, és a következő viadal különösen fontos lesz, mivel a párizsi olimpia évében a versenyzők megmutathatják, hol állnak az ötkarikás felkészülésben. Mindehhez hozzátette, biztos abban, hogy a debreceni tornának olyan híre van, hogy ezúttal is rangos nemzetközi mezőny gyűlik majd össze.

Barcsa Lajos alpolgármester úgy fogalmazott, büszkeségre ad okot, hogy a városnak minden bizonnyal ez a legpatinásabb versenysorozata, ami évtizedek óta a hazai szövetséggel együttműködve valósul meg.

Megjegyezte, a szervezők most is szerződésben rögzítik, hogy ki mit biztosít annak érdekében, hogy színvonalas és eredményes versenyt rendezhessenek.

A hajdúsági vármegyeszékhely a sportcsarnokot, illetve egy ringet bocsát a verseny rendelkezésére, illetve többek között 138 külföldi résztvevő elszállásolásáról, utaztatásáról és ellátásáról gondoskodik, valamint biztosítja az orvosi felügyeletet.

A versenynapokra a felnőtt napijegy 1200 forintba, a diák napijegy 600 forintba kerül majd. A 65 év feletti nyugdíjasok és 14 év alatti gyerekek számára a belépés ingyenes.

Borítókép: Debrecen, 2023. február 7. Kovács Pál (kékben) és a német Ben Eis a 67. Bocskai István nemzetközi ökölvívó emlékverseny férfi 80 kilogrammos súlycsoportjának selejtezőjében a debreceni Oláh Gábor utcai sportcsarnokban 2023. február 7-én. MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak