Musorujsag
Élő Eredmények

Gémes Levente és Szabó Petra is kikapott az olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán

MTI
A 71 kilogrammban szereplő Gémes Levente és a 60 kilogrammban szereplő Szabó Petra is búcsúzott az olaszországi olimpiai kvalifikációs ökölvívótornán.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a 18 éves tehetség a csecsen származású Magomed Schachidov ellen lépett ringbe a 64 között, s bár keményen és bátran küzdött, 29 éves riválisa jobb volt nála, így Gémes egyhangú pontozással veszített.

A szegedi öklöző – aki első meccsén vasárnap döntő fölénnyel győzött – az ötödik magyar kiesője a Busto Arsizió-i viadalnak, ahol eddig két győzelemmel és öt vereséggel áll a válogatott. A férfiaknál Gémes vasárnapi sikere mellett hétfőn Akilov Pylyp (80 kg) nyerte meg bemutatkozó mérkőzését. Szaka István (51 kg), Bernáth István (+92 kg), valamint a nőknél Mezei Petra (50 kg) és Szabó Petra (60 kg) az első meccsén veszített.

Utóbbi a kazah Rimma Volosenkóval küzdött meg kedden a nyolcaddöntőbe kerülésért és egyhangú pontozással veszített.

Az ökölvívóknak három lehetőségük volt, illetve van az olimpiai kvótaszerzésre. Az elsőn, a tavalyi Európa Játékokon a magyarok közül ez Kovács Richárdnak (63,5 kg), illetve Hámori Lucának (66 kg) sikerült. Így már biztosan több magyar indulhat Párizsban, mint a legutóbbi, tokiói játékokon, amelyen Gálos Roland egyedül képviselte a piros-fehér-zöld színeket.

A második kvalifikációs versenynek ad otthont Busto Arsizio, ahol a magyar színeket négy férfi és öt női bokszoló képviseli. Itt a súlycsoportok többségében a legjobb négy szerez indulási jogot a nyári játékokra, azaz a kvalifikációhoz elődöntőbe kell jutni. Női 57 kilóban ugyanakkor csak kettő, női 60 kilogrammban pedig három kvóta talál gazdára.

A harmadik, egyben utolsó esélyt a párizsi részvétel kiharcolására a bangkoki kvalifikációs verseny kínálja május végén.

További tartalmak