Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Balzsay Károly: Már nagyon ráférne egy újabb olimpiai érem a magyar ökölvívásra

Balzsay Károly: Már nagyon ráférne egy újabb olimpiai érem a magyar ökölvívásra

m4sport.hu
Balzsay Károly szakmai igazgató az M1-nek elmondta, örülnek, hogy már három ökölvívő is kvótát szerzett a párizsi olimpiára, de reméli, ez a szám az utolsó, bangkoki olimpiai kvalifikációs versenyen tovább nő.

 

A sportvezető szerint van ok az örömre, hiszen a 2021-es egy kvótát már most megfejelték kettővel a magyar ökölvívők.

„Még néhány nap, ezek már az utolsó simítások, bízom benne, hogy a sorsolás és minden egyéb össze fog állni, hogy kvótát vagy kvótákat tudjunk szerezni. Már ennek a három meglévő kvótának is örülünk, főleg úgy, hogy egy női is van köztük. Tokióban csak egy férfi versenyzőnk volt kint, úgyhogy örülünk és büszkék vagyunk rá, hogy Párizsban már hárman is biztosan kint lehetnek. Ez egy erős, tapasztalt csapat, jó eredményeket várunk tőlük, de ha még egy férfi és egy női kvótával gyarapodnánk, az maga lenne a csoda.”

Balzsay Károly úgy véli, még van esély növelni a kvóták számát.

„Nem mennék bele találgatásokba, de úgy gondolom, 51 kg-os kategóriában Bernáthnak nagy esélye van a kvótára, ha egy jó hullámot elkap és a szerencséje is meglesz, sokáig elmehet. A nőknél három személynél látom, hogy jó formaidőzítéssel és persze jó sorsolással akár bekerülhetnek a négy közé, vagy akár tovább is, ami már indulási jogot eredményezne.”

A szakmai igazgató kiemelte, jó úton jár a magyar ökölvívás.

„A csapat összeállt, a műhelyekben és a termekben is olyan minőségű munka kezdődött el, hogy kellő tapasztalattal és versenyzéssel ide tudtunk eljutni. Az Eb-n ugye három férfi és nő is érmet szerzett. Új vezetés van november óta az ökölvívásban, ez átmeneti, de bízunk benne, hogy a szeptember-októberi választásoknál ez stabilizálódik, és tovább tudjuk folytatni a munkát. Akkor talán maradni tudunk a fejlődés útján. Ha a következő olimpián még a mostani kvótaszámot is megfejeljük, azt gondolom, jó úton leszünk.”

Balzsay nagyon örülne egy párizsi éremnek.

„Már nagyon ráférne egy újabb olimpiai érem a magyar ökölvívásra, az akkora és olyan lendületet adna a mostani fiataloknak, hogy a következő olimpián már elvárható lenne a jó eredmény.”

A bangkoki olimpiai kvalifikációs verseny május 21-én, kedden veszi kezdetét, s június 3-án ér véget.

 

Borítókép: m4sport.hu

További tartalmak