Musorujsag
Élő Eredmények

Eldőlt: Párizstól 15 ezer kilométerre rendezik a 2024-es olimpia szörfversenyeit

Eldőlt: Párizstól 15 ezer kilométerre rendezik a 2024-es olimpia szörfversenyeit

MTI
A Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) végrehajtó bizottsága elfogadta a 2024-es, párizsi játékok szervezőinek indítványát, hogy Tahitin legyenek az olimpia hullámlovagló versenyei.

A francia szervezők decemberben döntöttek úgy, hogy a Párizstól 15 000 kilométerre fekvő csendes-óceáni szigeten rendeznék az olimpián idén nyáron debütáló sportág küzdelmeit.

Ebben az is szerepet játszott, hogy a sportág nemzetközi szövetsége is Francia Polinézia legnagyobb szigetét támogatta, mint helyszínt az anyaországban fekvő Biarritzcal, Lacanau-val, Les Landes-dal és La Torche-sal szemben.

Ilyen messze egy sportág küzdelmeit a versenyek központjától 1956-ban rendezték meg, amikor a melbourne-i játékok lovasversenyeinek Stockholm volt a házigazdája.

A NOB végrehajtó bizottsága kedden emellett azt is engedélyezte, hogy az utcai sportok közé tartozó sportágak viadalait a Concorde téren rendezzék 2024-ben.

Borítókép: Cholnoky Sára a Rio de Janeiró-i nyári olimpia női RS:X hajóosztályú szörfversenyére edz a riói Dicsőség Jachtkikötőnél (Marina da Glória) 2016. augusztus 4-én, a riói játékok kezdete előtti napon. (MTI/EPA/Nic Bothma)

További tartalmak