Musorujsag
Élő Eredmények

A japánok továbbra sem számolnak az olimpia elhalasztásával

A japánok továbbra sem számolnak az olimpia elhalasztásával

MTI
Tokióban továbbra is azzal számolnak, hogy az eredeti időpontban meg tudják rendezni az olimpiát.

Szuga Josihide japán kormányszóvivő arra reagálva erősítette ezt meg pénteken, hogy csütörtökön Donald Trump amerikai elnök úgy nyilatkozott: a koronavírus-járvány miatt a döntéshozóknak meg kellene fontolniuk a nyári játékok elhalasztását 2021-re.

„Ismerem Trump elnök véleményét, de mi a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, a szervezőbizottsággal és Tokióval szoros együttműködésben azon dolgozunk, hogy az eredeti menetrend szerint előkészítsük az olimpiát” – közölte.

Pénteken telefonon egyeztetett egymással Trump és Abe Sindzó japán miniszterelnök, és egy másik szóvívó, Okada Naoki szerint a megbeszélésen nem esett szó a halasztásról, illetve arról, hogy nézők nélkül kellene megrendezni a versenyeket.

„A miniszterelnök határozottan kiállt amellett, hogy meg akarja nyerni a koronavírussal szembeni ütközetet és bízik a nyári sikeres olimpiarendezésben” – mondta a szóvivő, hozzátéve, hogy Trump elnök pedig „nagyra értékeli az erőfeszítéseket”.

A két vezető nem beszélt utazási korlátozásokról Japán és az Egyesült Államok között – folytatta Okada.

Ezzel a közléssel arra utalt, hogy Donald Trump szerdán bejelentette: a koronavírus-járvány miatt péntek (ma) éjféltől nem léphetnek be az Egyesült Államok területére azok, akik a schengeni övezetben voltak az elmúlt 14 napban.

Az olimpia hivatalosan július 24-én kezdődik.

További tartalmak