Musorujsag
Élő Eredmények

A MOB-elnök szerint még egyszer nem lehet halasztani az olimpiát

mti/Magyar Nemzet
Még egyszer nem lehet elhalasztani a koronavírus-járvány miatt az eredetileg 2020-ra tervezett tokiói olimpiát. Ha a helyzet súlyosbodik, akkor törölni fogják a sportrendezvényt – jelentette ki a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke a Magyar Nemzetnek.
Kulcsár Krisztián szerint muszáj volt halasztani, de ha jövőre sem lehet megrendezni, elmaradnak a játékok (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

A pénteki lapszámban megjelent interjúban Kulcsár Krisztián azt mondta: úgy készülnek, hogy lesz olimpia.

Utólag is úgy látja, a Nemzetközi Olimpiai Bizottságnak nem volt más választása, mint a tokiói játékok elhalasztása.  Ugyanakkor ez csak egyszeri döntés lehetett – húzta alá, megjegyezve, hogy az alternatíva a sportrendezvény törlése volt.

Kulcsár Krisztián az M1-nek azt mondta, biztos abban, hogy nem marad el az esemény. Véleménye szerint bár egy közvélemény-kutatás szerint a japánok többsége azt támogatja, hogy töröljék az olimpiát, megalapozott a Nemzetközi Olimpiai Bizottság és a helyi szervezők, illetve a nemzeti olimpiai bizottságok magabiztossága.

„Nem bizakodó vagyok, mert a bizakodásban mindig van egy kis bizonytalanság. Én meg vagyok arról győződve, hogy ez az olimpia jövőre megrendezésre kerül, ugyanis semmi nem indokolja azt, hogy ne lenne a mi bizonyosságunk ebben az ügyben megalapozott” – fogalmazott.

További tartalmak