Musorujsag
Élő Eredmények

A NOB még idén dönt, milyen járványügyi intézkedésekre lesz szükség az olimpián

Asztalitenisz
Atlétika
Birkózás
Cselgáncs
BMX
Díjlovaglás
Evezés
Golf
Gumiasztal
Gyeplabda
Hosszútávúszás
Íjászat
Kajak-kenu síkvízi
Kajak-kenu szlalom
Kézilabda
Kosárlabda
Labdarúgás
Mountain bike
Műugrás
Országúti kerékpár
Ökölvívás
Öttusa
Vízilabda
Pályakerékpár
Ritmikus gimnasztika
Rögbi
Röplabda
Sportlövészet
Vívás
Strandröplabda
Vitorlázás
Súlyemelés
Szinkonúszás
Taekwondo
Tenisz
Tollaslabda
Torna
Úszás
Triatlon

A NOB még idén dönt, milyen járványügyi intézkedésekre lesz szükség az olimpián

MTI
Az esztendő végéig határoznak a szervezők arról, milyen járványügyi intézkedésekre lesz szükség a koronavírus-helyzet miatt jövő nyárra halasztott tokiói olimpia biztonságos megrendezéséhez.

John Coates, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) koordinációs testületének elnöke kedden kiemelte: minden szükséges erőforrást megmozgatnak az ötkarikás játékok megrendezéséhez.

„Jelenleg az az elhatározásunk, hogy folytatjuk” – mondta azon az ünnepségen, amelyet a 2000-es sydney-i olimpia nyitóünnepségének 20. évfordulója alkalmából tartottak. Mint elárulta, a tervezetet a pandémia aktuális alakulásának függvényében fogják megalkotni. A határozat tartalmazni fogja majd a többi között az ünnepségek nagyságának szabályozását, a résztvevő tömeg mértékének esetleges korlátozását, valamint a Japánba érkezők számára előírt karantént.

Coates múlt héten úgy nyilatkozott, hogy a játékokat a járvánnyal vagy anélkül, de mindenképpen megrendezik. Hasonlóan foglalt állást Hasimoto Szeiko, az olimpiáért felelős japán miniszter és Koike Juriko, Tokió kormányzója is. A NOB elnöke, Thomas Bach pedig rámutatott: a tesztelés és a koronavírus elleni vakcina szerepet játszanak az előkészületekben, megkönnyíthetik a játékok és a felvezető versenyek megrendezését, ugyanakkor nem csodafegyverek.

A japán kormány és a NOB márciusban hozta meg történelmi döntését az olimpia jövő évre halasztásáról. Az ötkarikás játékokra így a tervek szerint július 23. és augusztus 8. között kerül sor, majd augusztus 24-től szeptember 5-ig tart a paralimpia.

További tartalmak