Musorujsag
Élő Eredmények

Japánban elsőbbséget élvezhetnek az oltásnál az olimpikonok

Japánban elsőbbséget élvezhetnek az oltásnál az olimpikonok

MTI
A japán kormány továbbra is fontolgatja a döntést, amely lehetővé tenné, hogy az érintetteket előbbre véve a sorban június végéig beoltsák a koronavírus ellen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő japán sportolókat.

A Kyodo hírügynökség meg nem nevezett kormánytisztviselőkre hivatkozva közölte, hogy az elképzelés szerint az élversenyzők adott esetben elsőbbséget élveznének az idősebb és veszélyeztetett korosztályokkal szemben a széleskörű vakcinációval eddig kiváró Japánban.

Az országban jelenleg az egészségügyi dolgozók 4,8 milliós táborát oltják, a műveletet a jövő hét elejétől kezdik meg a 65 év felettiek – nagyjából 36 millió ember – körében.

Taro Kono oltásügyi miniszter a múlt hónapban azt mondta, hogy Japán júniusig 100 millió adag vakcinát kap, ami 50 millió embernek, nagyjából a japán lakosság felének a beoltására elegendő – írta az olimpiai ügyekben jártas insidethegames.biz portál hozzáfűzve, hogy a sportolók potenciális előbbre sorolásának tervét kezdettől erőteljes kritika övezi a japán közösségi médiában.

A pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-án zárul, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

További tartalmak