Musorujsag
Élő Eredmények

Japánban elsőbbséget élvezhetnek az oltásnál az olimpikonok

Asztalitenisz
Atlétika
Birkózás
Cselgáncs
BMX
Díjlovaglás
Evezés
Golf
Gumiasztal
Gyeplabda
Hosszútávúszás
Íjászat
Kajak-kenu síkvízi
Kajak-kenu szlalom
Kézilabda
Kosárlabda
Labdarúgás
Mountain bike
Műugrás
Országúti kerékpár
Ökölvívás
Öttusa
Vízilabda
Pályakerékpár
Ritmikus gimnasztika
Rögbi
Röplabda
Sportlövészet
Vívás
Strandröplabda
Vitorlázás
Súlyemelés
Szinkonúszás
Taekwondo
Tenisz
Tollaslabda
Torna
Úszás
Triatlon

Japánban elsőbbséget élvezhetnek az oltásnál az olimpikonok

MTI
A japán kormány továbbra is fontolgatja a döntést, amely lehetővé tenné, hogy az érintetteket előbbre véve a sorban június végéig beoltsák a koronavírus ellen a tokiói olimpiára és paralimpiára készülő japán sportolókat.

A Kyodo hírügynökség meg nem nevezett kormánytisztviselőkre hivatkozva közölte, hogy az elképzelés szerint az élversenyzők adott esetben elsőbbséget élveznének az idősebb és veszélyeztetett korosztályokkal szemben a széleskörű vakcinációval eddig kiváró Japánban.

Az országban jelenleg az egészségügyi dolgozók 4,8 milliós táborát oltják, a műveletet a jövő hét elejétől kezdik meg a 65 év felettiek – nagyjából 36 millió ember – körében.

Taro Kono oltásügyi miniszter a múlt hónapban azt mondta, hogy Japán júniusig 100 millió adag vakcinát kap, ami 50 millió embernek, nagyjából a japán lakosság felének a beoltására elegendő – írta az olimpiai ügyekben jártas insidethegames.biz portál hozzáfűzve, hogy a sportolók potenciális előbbre sorolásának tervét kezdettől erőteljes kritika övezi a japán közösségi médiában.

A pandémia miatt tavalyról idén nyárra halasztott olimpia július 23-án kezdődik és augusztus 8-án zárul, a paralimpiát pedig augusztus 24. és szeptember 5. között rendezik.

További tartalmak