Musorujsag
Élő Eredmények
×

A szervezőbizottság szerint nincs napirenden az olimpia törlése

A szervezőbizottság szerint nincs napirenden az olimpia törlése

MTI
A tokiói olimpia szervezőbizottságának elnöke szerint a koronavírussal fertőzöttek növekvő száma ellenére Japán nem gondolkodik abban, hogy mégsem rendezi meg a tavalyról idénre halasztott játékokat.

„Számos különböző aggály vetődik fel, de a tokiói olimpia szervezőiként mi nem gondolkodunk az esemény lemondásában” – jelentette ki pénteken Hasimoto Szeiko, a szervezőbizottság elnöke.

Néhány napja a kormányzó LDP párt főtitkára kérdésre válaszolva azt mondta, „természetesen” fennálló lehetőség, hogy Japán mégsem rendez olimpiát az idén.

Szuga Josihide miniszterelnök azonban csütörtökön kijelentette, a kormányzat álláspontja nem változott, „mindent megteszünk annak érdekében, hogy biztonságos olimpiát rendezzünk”.

A legutóbbi közvélemény-kutatás szerint viszont a japán lakosság körében nincs meg a támogatása a nyári játékoknak. A megkérdezettek 72 százaléka szerint a lemondás, vagy az újabb halasztás lenne a megoldás arra, hogy a járványnak ne legyen újabb hulláma az országban. Az idei rendezés mellett 24 százalék foglalt állást.

A tavalyról idénre halasztott olimpia hivatalos megnyitója július 23-án lesz.

További tartalmak