Musorujsag
Élő Eredmények

Tokióra megháromszorozódott a menekült versenyzők száma 2016-hoz képest

Tokióra megháromszorozódott a menekült versenyzők száma 2016-hoz képest

MTI
Huszonkilenc versenyző és húsz tisztségviselő lesz tagja a menekültstátusú sportolók csapatának az idén nyárra halasztott tokiói olimpián.

A Nemzetközi Olimpiai Bizottság keddi tájékoztatása alapján az öt évvel ezelőtti, riói ötkarikás játékok során még tíz fős csapatból hatan lehetnek ott Japánban is. A 12 sportágban érdekelt csoport tagjai 11 országból származnak, közülük tíz versenyző Szíriából menekült, míg mások egyebek mellett Dél-Szudánból, Eritreából, Iránból, Irakból és Afganisztánból.

A sportolók július 12-én, Dohában találkoznak, ahonnan két nappal később veszik az irányt Japán felé. Ott előbb egy egyetemen készülnek, mielőtt beköltöznének a sportolói faluba.

A menekültstátusú sportolók az olimpiai zászló alatt vonulnak majd fel a játékok július 23-i megnyitóján, ezúttal a görögök mögött másodikként. A NOB hozzátette: a sportolókat az olimpiai játékok után is támogatja anyagilag.

Borítókép: Juszra Mardini szíriai úszó, a menekültek olimpiai csapatának (ROT) tagja a 2016-os riói nyári olimpia 100 méteres pillangóúszás versenyszámának előfutamában a Rio de Janeiró-i Olimpiai Uszodában 2016. augusztus 6-án. (MTI/EPA/Lavandeira jr.)

További tartalmak