Musorujsag
Élő Eredmények
×

"Torokszorító" meccs, össztűz alá vett Blazic, fodrásznak állt Gróf és 17 perces mesterhármas – Hétvégi hősök

"Torokszorító" meccs, össztűz alá vett Blazic, fodrásznak állt Gróf és 17 perces mesterhármas – Hétvégi hősök

m4sport.hu | Pollák Márton
A sereghajtó Újpest pazarló bőkezűséggel szórja a pontokat, Bognár György és Horváth Ferenc már nagyon óvatosan nyilatkozik, nem mellesleg megszületett a bajnoki szezon első triplája, ami megér egy kalaplengetést - Hétvégi hősök című NB I-es sorozatunkban ezúttal a 11. forduló legérdekesebb történéseit gyűjtöttük össze.

A komikus Hangya-sárga és az óvatos Bognár György esete

MOL Fehérvár – Paks 2–1

A Fehérvár nehezen gyűrte le a nyíltsisakos támadófutballjának köszönhetően sokak szimpátiáját kivívó Paksot, amely azonban Bognár György irányításával a leggyengébb sorozatát produkálja, az atomvárosiak zsinórban negyedik bajnokijukon maradtak nyeretlenek (csupán egy pontot szereztek), és ezeken tőlük szokatlan módon csupán öt gólt jegyeztek.

A Fehérvár elleni egyet Ádám Martin lőtte, ez volt szezonbeli 8. bajnoki találata (eddigi legeredményesebb szezonjában ért el ennyit), amivel vezeti az NB I góllövőlistáját. Vajon Marco Rossi szövetségi kapitány idővel postáz neki válogatott meghívót?

Aki vele ellentétben mindenáron el kívánta kerülni, hogy középpontba kerüljön, az a Paks mestere, Bognár György, aki újabb sokat sejtető nyilatkozatot tett, mikor arról kérdeztük, lesről született-e a meccs hajrájában a Fehérvár győztes gólja.

A jelenet 3:57-től látható:

“Inkább nem mondok semmit, mert túl sokba kerül” – értékelt tömören, mosolyogva a Paks vezetőedzője.

Ennél szélesebb mosolyt vélhetően csak Hangya Szilveszter sárgája csalt a szurkolók arcára, a Fehérvár védője ugyanis azért kapott lapot, mert elkapkodta a pályára lépést – talán nem is csoda, hiszen legutóbb április 29-én volt alkalma játszani.

A hosszabbítás nem az Újpest terepe

Mezőkövesd –Újpest 2–2

Bár a forduló egyik, ha nem a legszebb gólját az Újpest szerezte,

aligha elégedettek a lila-fehérek. Michael Oenning csapatának jó esélye volt, hogy megnyerje a Mezőkövesd elleni bajnokit, ám amellett, hogy Fortuna sem fogta kézen a fővárosiakat, a 12. helyen tanyázó Újpest tovább nehezítette saját helyzetét.

Három kapufa után (ebből kettőt Tallo nevéhez fűződik) a hosszabbításban jött az igazi pofon: 2-2-es állásnál Junior Tallo büntetőjét az NB I-ben éppen ezen a találkozón debütáló Tordai Árpád védte.

Itt kell megemlítenünk, Kövesden nagyon tudnak kapust igazolni. A nyáron négy is érkezett a klubhoz, közülük Riccardo Piscitelli remekül védett, ám megbetegedése után Antal Botond került a helyére, aki a Budapest Honvéd elleni bajnoki hőse volt, most pedig Tordai lopta el a showt.

A meccseket jobban megnézve megállapítható,  az Újpestnek lenne mit dolgoznia a meccs végi koncentrációján, hiszen nem kevesebb mint hat pontot bukott el a ráadásban (MTK ellen kapott gól, ZTE ellen kapott gól, Kövesd ellen kihagyott tizenegyes).

Ha a 90. percben értek volna véget a meccseik, úgy a lila-fehérek a hatodik helyen állnának.

Gróf Dávid, a debreceni hajfestő

MTK–Debrecen 1–1

A meccs rögtön két érdekességgel indult: az egyik, hogy a Loki Dombi, Jeremiás új edzőpárosa csak a kispadra jelölte Dzsudzsák Balázst – és ott is tartotta végig -, a másik pedig vélhetően sok ősz hajszálat generált a játékososk és az edzői stáb üstökén; Gróf Dávid már a 3. percben hajmeresztő megoldással rukkolt elő.

A mérkőzés egyik legjobbja egyébként Bojan Miovski volt, aki 11. meccsén az ötödik gólját szerezte az OTP Bank Ligában (tavaly 26 bajnokin hétig jutott), az első félidőben szinte minden helyzetnél elhangzott a neve.

Blazicot sajátjai bombázták a 16-oson belül

Gyirmót–Ferencváros 0–2

A meccs egyik jelenetét látva egy klasszikus poén jutott eszünkbe: minek az embernek ellenségek, ha ilyen csapattársai vannak. Nyilván csak viccelünk, de a Fradi légiósa, Miha Blazic aligha mulatott rajta, mikor először Tokmac Nguen, majd az előbbi nyomán már a földön fekve Kristoffer Zachariassen is telibe trafálta.

Tripla 17 perc alatt – cserejátékos szerezte a szezon első mesterhármasát

Kisvárda–ZTE 5–0

Érdekesség, hogy az OTP Bank Ligában ez a két csapat van a legtávolabb egymástól. Gyakorlatilag a teljes országot át kell szelni a találkozóhoz (529 kilométer, kocsival bő 5 óra, busszal jóval több).  Nem véletlen mondta a meccs végén a zalaiak vezetőedzője, Waltner Róbert, hogy “átutaztuk egész Magyarországot”.

Hogy a többórás zötykölődés rovására írható-e, nem tudni, de tény, a ZTE-re méretes zakót szabtak Kisvárdán.

A hazaiak első góljánál jól jött a játékvezetőnek a VAR segítsége, és valljuk be, a sokadik lassítás után sem biztos, hogy szívesen lettünk volna a helyében. A találatot mindenestre érvényesnek ítélte, így ezzel a “szellemgóllal” szerzett vezetést a Várda.

A hazaiak trénere, Joao Janeiro – aki a mellrák elleni küzdelem fontosságát hangsúlyozva rózsaszín szalaggal a mellén dirigálta végig a meccset – legnagyobb húzása az volt, mikor a 69. percben beállította Driton Camajt, aki 17 perc alatt szerzett mesterhármast, mindezt úgy, hogy az első és a harmadik találata közt 13 perc telt el.

A montenegrói játékos előtte 1167 perc alatt egy gólt ért el az OTP Bank Ligában.

“Torokszorító” Honvéd-vereség

Puskás Akadémia – Honvéd 3–1

A mérkőzésről sokat elárul, hogy nyolc sárga mellett egy pirosat is kiosztott a játékvezető.

Utóbbit a kiespesti Nagy Dominik kapta, akinek 21. perces kiállítása kulcsjelenete volt a meccsnek, mert az akkor még 1-0-ra vezető Honvéd végül kikapott Felcsúton – ezzel zsinórban három bajnokit vesztettek el, ami Horváth Ferenc irányítása alatt a csapat legmélyebb hullámvölgye.

A jelenet 0:58-tól látható:

Az esetet látva nehéz eldönteni, megérdemelt volt-e a kiállítás, és ha igen, a Puskás Akadémia labdarúgója miért nem kapott szintén pirosat, amire a Honvéd az Instagram-oldalán hívta fel a figyelmet – jól látható, hogy Nagy Dominikot is torkon ragadják.

 

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

 

Budapest Honvéd FC (@bphonvedfcofficial) által megosztott bejegyzés

A meccsen a játékvezető háromszor vette igénybe a VAR-t, ebből kétszer a Honvéd ellen ítélt (egy piros és egy büntető), így nyer értelmet a kispestiek vezetőedzője, Horváth Ferenc nyilatkozata, aki az összecsapást követően úgy fogalmazott:

„Nehéz egy olyan mérkőzésről beszélni, ami nem a pályán játszódik, hanem egy kis kocsiban.  Amit gondolok, azt nem mondom el, bár most már attól is félek, hogy van gondolatrendőrség és el fognak vinni.”.

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Nagy csetepaté végén Nagy Dominik piros lapot kapott
Az OTP Bank Liga 11. fordulójában a Honvéd a 21. percben, 1-0-s vezetésnél emberhátrányba került, miután Bogár Gergő egy tömegjelenet után felmutatta a piros lapot Nagy Dominiknek. Elsőre a játékvezető ítélete kicsit szigorúnak tűnik, ahogyan az is felmerülhet a jelenetet látva, miért csak a fővárosiak támadójának tettét bírálta ilyen keményen a bíró.
OTP Bank Liga
A VAR-ral is alig lehetett megállapítani, bent volt-e a Kisvárda gólja
A Kisvárda Navratil érdekes góljával szerezte meg a vezetést a Zalaegerszeg ellen az OTP Bank Liga 11. fordulójában. Bognár Tamás játékvezető először tovább is engedte a játékot, mert elsőre nem úgy nézett ki, hogy a labda átment a gólvonalon. Aztán a videobíró hosszasan elemezte az esetet, végül megadta a Kisvárdának a gólt.
OTP Bank Liga