Musorujsag
Élő Eredmények

Földházi Zsófia: Szerintem csúcsteljesítményt nyújtottam

M1/m4sport.hu
A klasszis öttusázó szerint ismét megmutatták, hogy egyedülállóak a világon csapatszinten.
A Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású öttusa-válogatott (Fotó: pentathlon.hu) A Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású öttusa-válogatott (Fotó: pentathlon.hu)

A hét közepén aranyérmet szerzett a Földházi Zsófia, Kovács Sarolta, Alekszejev Tamara összeállítású magyar csapat a mexikóvárosi öttusa-világbajnokság női hagyományos versenyében. Azóta a magyar csapat már haza is tért.

Földházi Zsófia, a csapat legeredményesebb tagja az M1 Ma Este című műsorában elmondta, az elmúlt öt napban annyit utazott, mint máskor egy év alatt. „Olyan nehéz felkészülésünk volt, ha a vb előtt azt mondják, hogy negyedik leszek egyéniben, azonnal aláírom, de így utólag mégis van bennem hiányérzet” – mondta az egyéniben remekül teljesítő öttusázó.

Elárulta, ez volt a céljuk, hogy jól sikerüljön a vb, de még mindig nem érzi, hogy ez lenne a csúcs. „Versenyben voltam az éremért, de elgyengültem kicsit fejben és amiatt nagy hiányérzetem van. De annak fényében, hogy milyen négy hetet csináltunk végig a vb előtt, úgy érzem, csúcsteljesítményt nyújtottam és ebben az edzőm is megerősített” – mondta a klasszis sportoló.

Elárulta, már januárban úgy tervezte az évét, hogy tisztában volt vele, nem lesznek egyszerűek a körülmények, hiszen 2300 métere magasan rendezték a vb-t. „De így is elmondhatom, mi olyan lányok vagyunk, akik újra meg tudták mutatni, hogy átlagon felüliek vagyunk, hiszen zsinórban harmadszor lettünk világbajnokok” – mondta Földházi.

A teljes beszélgetést itt nézheti meg:

További tartalmak