Musorujsag
Élő Eredmények

Edzőtáborozás után indul az öttusázók vk-idénye, már olimpiai kvótáért

Edzőtáborozás után indul az öttusázók vk-idénye, már olimpiai kvótáért

MTI
A hagyományos budapesti fedettpályás idénynyitó után brazíliai edzőtáborozás következik az év fő versenyeire készülő magyar válogatott öttusázók számára.

A csapat szombaton kel útra Rio de Janeiróba és két hét múlva tér haza, majd rá másfél hétre már kezdődik is a világkupa-sorozat, melynek végén, a döntő győztesének kiosztják a női és férfi mezőny első olimpiai kvótáját.

A meleg égövi táborba a szövetségi kapitányok tájékoztatása alapján Kasza Róbert, Regős Gergely, Bereczki Richárd, Bruckmann Gergő, Fröhlich Tamás, Tomaschof Soma és Szabó Illés, valamint Kovács Sarolta, Földházi Zsófia, Alekszejev Tamara, Guzi Blanka, Barta Luca, Réti Kamilla, Kalincsák Eszter és Simon Sarolta utazik el. Különböző okok miatt ezúttal itthon marad Marosi Ádám, Demeter Bence és Gulyás Michelle.

A vk-idény február végén Kairóban kezdődik, majd áprilisban Szófiában folytatódik, azután május elején Székesfehérváron lesz újabb forduló, a végén pedig a csehországi Kladnóban. A vk-döntőt június végén Tokióban, a jövő évi olimpia helyszínén rendezik.

Az idei Európa-bajnokságra az angliai Bath-ban kerül sor augusztusban, azon a hagyományos versenyben – elvben – nyolc-nyolc kvótát osztanak, majd a szeptember eleji, budapesti világbajnokságon három-három részvételi jog kel el.

Borítókép: Fotó: feol.hu

További tartalmak