Musorujsag
Élő Eredmények

Marosi az ötödik helyről várja a hazai vb döntő napját

mti
A magyarok közül az ötödik Marosi Ádámnak sikerült a legjobban a vívás a férfiak hagyományos versenyében, a budapesti olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokságon.

A fináléba jutott 36 versenyző pénteken lépett pástra, majd szombaton következik számukra a program további része a Kincsem Parkban kialakított öttusaarénában, melyben a lelátóról, egy helyről végigkövethető az úszás, a bónuszvívás, a lovaglás és a kombinált szám.

A nyitányon, a Ludovika Arénában a 2009-ben egyéni világbajnok, 2012-ben olimpiai bronzérmes Marosi 21 ellenfelét győzte le és 14-től kapott ki, ezzel végzett az élcsoportban. Az elején nem ment neki a tusadás, 4/6-tal, majd 6/9-cel állt, de aztán összeszedte magát, és erősen pozitív mérleggel zárt. „Amikor jó napja van az embernek, minden megy magától, a páston is. Most viszont kemény meló volt! Az eleje nem ment, aztán minden asszó után rendeztem a gondolataimat, és a végére felhoztam magam” – elemezte teljesítményét.

Budapest, 2019. szeptember 5. Marosi Ádám a budapesti öttusa világbajnokság a férfi egyéni verseny selejtezőjének lövészet-futás számában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 5-én. MTI/Kovács Tamás Marosi Ádám (fotó: MTI/Kovács Tamás)

A 2017-ben vb- és Eb-ezüstérmes Kasza Róbert hamarabb rázódott bele, de végül kevésbé jó eredménnyel jött le a pástról: 19/16-os mérleggel 13. az első szám után. „A végén elhullajtottam néhány tust, ami ahhoz kellett volna, hogy harcban legyek az éremért. A csapatért mindent meg fogok tenni” – értékelt reálisan.

Ugyanennyit vívott, de hullámzóbb teljesítménnyel jutott el idáig Demeter Bence. „A lábammal már a bemelegítés során gondok voltak, fájdalmat éreztem, más vívóstílusban kellett mozognom, nem a megszokottban – utalt a két bokaműtétjének az utóhatására. – Inkább passzív mozgás volt, amivel végig tudtam csinálni a délelőttöt. Ennek tükrében örülök az eredménynek. A dobogót nehéz lesz elérnem, a csapatért fogok küzdeni.”

Regősnek erős volt a felnőtt világbajnoki mezőny, 10/25-ös eredményével a 36. helyről várhatja a szombati folytatást.

„Marosi kitett magáért, a végére feljavult, parádés befejezést produkált – vélekedett Martinek János, a férfi válogatott szövetségi kapitánya. – Az eredménye nagyon jó lett. Kasza jól kezdett, mint a selejtezőben, aztán az utolsó harmadban nem tudott kiemelkedőt produkálni. Ennek ellenére versenyben maradt. Demeter Bencét lábfájása erősen befolyásolta, az eredménye ezt figyelembe véve jó. Regős Gergely magas elvárásokat támasztott saját magával szemben, ezért nem tudott lazán, felszabadultan vívni.”

Demeter Bence (balról) és Martinek János MTI/Kovács Tamás

Marosi és Kasza plusz segítséget is kapott a pástok mellől: két korábbi öttusázó, az olimpiai ezüstérmes, kétszeres egyéni világbajnok Balogh Gábor és a csapatban világbajnok Tibolya Péter buzdította, őket, adott tanácsokat. Tibolya Kaszát, Balogh Marosit követte pástról pástra.

Péntek délután a női finálé számait rendezik a Kincsem Parkban. A férfi döntő szombaton 13:45-től folytatódik ugyanott.

Az M4 Sport és az m4sport.hu a női és a férfi döntőbe is 16:30-as kezdettel kapcsolódik be élőben.

További tartalmak