Örülök, hogy megvan a kvóta, de hiányoznak a versenyek

Az öttusázó Kovács Sarolta úgy érzi, az olimpia halasztásával kapott egy plusz évet, hogy még jobban fel tudjon készülni.

Az öttusázó Kovács Sarolta a 2019-es Európa-bajnokságon kvalifikálta magát a Tokiói olimpiára, melyet az ismert okok miatt 2021-ben rendeznek meg

"Örülök, hogy megvan a kvóta, van bennem egy nyugodtság, ugyanakkor hiányoznak a versenyek. Nagyon nagy megnyugvás, hogy már nem kell számolgatnom hogy milyen versenyeken kell megszerezni a kvalifikációt" - mondta a csinos öttusázó az M4 Sportnak.

A karanténban úgy készül, hogy a legjobb fizikai állapotban tudja le a vírusos időszakot. Az olimpia halasztásához pedig pozitívan áll hozzá, kaptak plusz egy évet, hogy felkészüljenek.

"Tavaly év végén volt egy sérülésem, és ahhoz, hogy utolérjem magam és fejlődni tudjak, ez a halasztás most segít benne" - mondta Kovács, aki elárulta, szeret társaságban edzeni, egyedül nehéz nekiállnia egy keményebb futásnak, de tudja mi a cél.

Elárulta, egy teszten már átesett korábban és a napokban lesz egy másik vértesztje, melyet az öttusa szövetség kért és fizetett, hogy biztosak legyenek a versenyzők állapotában.

A teljes interjút itt nézheti meg: