Koronavírusos volt az öttusázó Kardos Bence

A magyar öttusa-válogatott tagjai közül egyedüliként Kardos Bence átesett a koronavírus-fertőzésen – derült ki a csapat csütörtöki tesztelésén.

Kardos Bence a budapesti öttusa világbajnokság vegyes váltó döntőjének lovaglás versenyszámában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 8-án
(Fotó: MTI/Kovács Tamás)A 21 éves sportoló az M4 Sportnak elárulta, tünetmentesen vészelte át a fertőzést. „Teljesen jól vagyok, a szeretteim közül is mindenki jól érzi magát.”

Kardos Bence nem tudja, hol kaphatta el a vírust, február végén Kairóban versenyzett, előtte pedig Cipruson volt edzőtáborban, elképzelhető, hogy ekkor fertőződött meg, ugyanakkor furcsának tartja, hogy senki nem produkált pozitív teszteredményt azok közül, akikkel együtt volt.

A kéthetes hatósági karanténra kötelezett öttusázó elmondta, próbál alkalmazkodni a körülményekhez, erősíteni otthon is tud, a lövészet is megoldható és a vívást is tudja gyakorolni, a futást viszont kénytelen futópadon elvégezni, hiszen jelenleg az utcára sem mehet ki.

„Senkinek nem könnyű ez a mostani időszak, nem gondolom, hogy bármiben hátrányt szenvedek másokkal szemben. Mivel még nem számítok túl öregnek, bízom abban, hogy gyorsabban tudok regenerálódni és ehhez a helyzethez könnyen hozzá tudok szokni. És ha lecseng a járvány, akkor hamar vissza tudok zökkenni a rendes kerékvágásba” – fogalmazott.

Kardos Bence hozzátette, mind az idei világbajnokságon, mind a jövő évi olimpián szeretné kiharcolni az indulási jogot. A tokiói részvételhez szerinte arra lesz szüksége, hogy az előtte álló világkupa-versenyeken jobban szerepeljen, mint Kairóban, ahol 26. lett, leginkább vívásban kell fejlődnie. „Ha ez sikerül, akkor szerintem lesz esélyem a kvótaszerzésre is.”

A fiatal versenyző szerint a junior korosztályból feljebb lépve időre van szükség ahhoz, hogy a felnőttek között is kellő tapasztalatot szerezzen. „Ugyanakkor most a kvalifikáció miatt ezt meg kell próbálni minél gyorsabban összehozni. Ha fejben és mentálisan össze tudom magamat rakni, akkor a technikai tudás meglesz ahhoz, hogy jó eredményt tudjak elérni.”

A teljes interjúért kattintson a lejátszóra!