Musorujsag
Élő Eredmények

"Nesztek, megmutattam!" - Martinek János atlantai bronzérméről mesél

M4 Sport
Az 1996-os atlantai olimpián egy teljesen más öttusa versenyt rendeztek, mint az előtte lévő játékokon. Egy napon rendezték meg a sportág minden számát és nem adtak érmet a csapatversenyért, de magyar sportoló ezúttal is állhatott dobogóra, méghozzá a harmadik fokra Martinek János személyében. A kétszeres olimpiai bajnok öttusázó elárulta, sokan azt mondták neki, jobban örült az atlantai bronznak, mint nyolc évvel azelőtt a szöuli aranynak.

Az M4 Sporton hétköznap és szombat esténként látható a magyar olimpiai sikereket felidéző sorozatunk, ennek apropóján beszélgettünk a már kétszeres olimpiai bajnokként Atlantába utazó Martinek Jánossal.

„Sokan mondták, hogy a dobogón jobban örültem a bronznak, mint az olimpiai aranyamnak. Nyolc évvel idősebb voltam, nagy bizonyítási vággyal, hiszen itt belülről jött, hogy »nesztek, megmutattam!«. Felszabadult örömet láthattak és ez egy kicsit máshogy rajzolódott ki, mint Szöulban – emlékezett vissza a sportág legendája, hozzátéve, neki talán jól is jött, hogy nem kellett selejteznie, hanem egy nap alatt lezajlottak az öttusa döntők. – Úgy álltam neki, hogy nekem már volt egy aranyam, igazából kettő, úgyhogy minden, ami jön, az nekem már ajándék. Nem volt már teher számomra, hogy egy ilyen versenyen megmutassam, mire vagyok képes, mit tudok.”

Az atlantai olimpia eseményei (magyar és nemzetközi vonatkozású egyaránt) szombatig lesznek láthatóak az M4-en, hétfőn Sydneyvel folytatjuk sorozatunkat.

A kazah Aleksandr Parygin (k) első helyezett, az orosz Eduard Zenovka (b) második helyezett és Martinek János harmadik helyezett a dobogón a XXVI. Nyári Olimpia öttusa versenyének eredményhirdetésén.
MTI Fotó: Földi Imre

További tartalmak