Musorujsag
Élő Eredmények

A 36 éves Marosi Ádám London után Tokióból is érmet hozna el

A 36 éves Marosi Ádám London után Tokióból is érmet hozna el

m4sport.hu/SzPress
Az öttusasport nagy öregjei közé tartozó Marosi Ádám nem tesz le arról, hogy jövőre Tokióban a 2012-es harmadik helyére emlékeztető teljesítménnyel rukkoljon ki.

Marosi Ádámnak a télvégi kairói bravúros győzelme után még egy Világkupa első hely hiányzott az olimpiai kvóta megszerzéséhez, ám azzal is meglehetett volna, ha kétszer is beverekedi magát az első tíz közé.

„Amióta a nemzetközi szövetség minden dátumot áthúzott az idei versenynaptárában, tartalék üzemmódra kapcsoltam, amin csak akkor változtatok, ha lesz idén katonai világbajnokság, és a magyar szövetség ősszel megrendezi az elhalasztott országos bajnokságot” – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak Marosi Ádám, miután tudomást szerzett az olimpiai kvalifikációs versenyek új menetrendjéről.

„Számomra egyértelmű, hogy jövőre, az olimpia előtt nem a minszki világbajnokságra, hanem a Világkupa versenyekre kell összpontosítanom. Főképpen a sorozat márciusi budapesti nyitányára, majd a két szófiai állomás közül a másodikra, és csak az után derül ki, hogy mit kezdhetünk a májusi szöuli VK-döntővel. Mielőtt lefújták volna az idei versenyeket, erősnek és eltökéltnek éreztem magamat, már az is hatalmas motivációt jelentett a számomra, hogy hat év után újra egy Világkupa verseny győzteseként állhattam a dobogó legfelső fokán” –ecsetelte, hogy ütemezi formáját, hogy a tokiói kvóta meglegyen.

A járvány okozta leállás kicsit visszavetette, de bármikor képes újra a maximumot kihozni magából. Öttusázónk azok közé tartozik, akik kifejezetten me örültek annak, hogy elhalasztásra került az olimpia.

„Mostanában viszont inkább csak sportolgatok, visszafogottan lovagolok, hetente egyszer megyek le a vívóterembe iskolázni, a fegyveremet is csak néha-néha veszem a kezembe. Nem mondhatnám, hogy fűt a lelkesedés, de ez nem jelenti azt, hogy júniustól kezdve ne tudnék újra harapni. Nem lesz könnyű megbarátkozni azzal a gondolattal, hogy a tokiói olimpiától több mint egy év választ majd el, de ha ezt dobta a sors, a bajra csak az alkalmazkodás, az akarat és a kitartás lehet az orvosság” – hangsúlyozta Marosi Ádám, aki rendületlenül kitart amellett, hogy ott lesz a tokiói ötkarikás versenyeken, ráadásul az éremvárományosok között.

Borítókép: Budapest, 2019. szeptember 7. Marosi Ádám a budapesti öttusa világbajnokság férfi egyéni versenyének döntőjében, a lovaglás versenyszámban a Kincsem Parkban 2019. szeptember 7-én. MTI/Kovács Tamás

További tartalmak