×

Eddig nem hallott londoni történet az olimpiai bronzérmes Marosi Ádámtól

Az öttusázó világ- és Európa-bajnok Marosi Ádám karrierjében különsen kedves helyszín London, hiszen 2009-ben vb-aranyat nyert, három évvel később pedig az olimpiai dobogóra is felállhatott az angol fővárosban. Az M4 Sport nyári olimpiákat felidéző sorozatában csütörtökön elevenítjük fel Marosi Ádám londoni teljesítményét, de előtte következzen néhány ritkán vagy még sosem hallott történet a nyolc évvel ezelőtti játékokról!Hogy került Marosi Szilágyi Áron ágyába a verseny előtti éjszakán? Miért érezte úgy magát az első versenynap reggelén, mintha három napig bulizott volna? A válasz egyszerűbb, akkor mégis megoldhatatlan kihívást jelentett: képtelen volt elaludni.

A bronzéremmel kapcsolatban úgy érzi, az volt a maximum, amit abból a napból kihozhatott: "Ha kisbalták potyognak az égből, akkor is ezt tudtam volna megcsinálni, maradéktalanul elégedett voltam a teljesítményemmel."

Jelenlegi albérletében karrierje egyetlen érmét tartja magánál: a londoni bronzot.

MTI Fotó: Kollányi PéterVisszakanyarodva a jelenbe, Marosi azok közé a sportolók közé tartozik, akiket inkább negatívan érintette a tokiói olimpia elhalasztása.

"Természetesen nemcsak én jártam így, rengeteg szörnyűség történt a világban, de agyon nehezen éltem meg, harag és düh volt bennem. Most már igyekszem másképp felfogni, mindig azt vallottam, hogy mindennek van célja és minden történik valamiért. Lehet, ez éppen azért történt, hogy kipihenjem magam" - árulta el.