Musorujsag
Élő Eredmények

Magyar ezüst vegyes váltóban a budapesti öttusa-világkupán

Magyar ezüst vegyes váltóban a budapesti öttusa-világkupán

MTI
Ezüstérmet szerzett Simon Sarolta és Szép Balázs a vasárnapi vegyes váltóban az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén.

A második számú magyar kettős, Erdős Rita és Gyurka Márk Manó a hatodik helyen végzett. Győzött az Olivia Green, Joseph Choong brit páros.

A 2×100 méteres úszásban Erdős és Gyurka hetedik, Simon és Szép kilencedik lett a 14 duót felvonultató mezőnyben. Utóbbi kettős a vívásban nagyot javított helyzetén, a második legjobb eredménnyel összesítésben a második helyre jött fel. Erdős és Gyurka 11. lett, a lovaglás előtt pedig a 12. volt.

A lovaspályán az első számú magyar csapat, Simon és Szép egy verőhibával és hét másodperces időtúllépéssel ment végig, s mivel az akkor még vezető guatemalaiak sok pontot vesztettek, az élre álltak. Igaz, csak egy másodperccel rajtolhattak hamarabb a kombinált számban, mint a második helyezett britek. A váltótagoknak egyenként 2×800 métert kellett futniuk két lövészettel.

Az elsőként induló magyarok és a gyakorlatilag velük együtt startoló britek végig szoros versenyt vívtak, a befutónál négy másodperc volt a különbség, és ennél nagyobb menet közben sem nagyon alakult ki. Simon és Green egyformán jól lőtt, futásban a brit volt egy kicsit jobb, így pár méterrel hamarabb ért a váltózónába. Choong és Szép ugyancsak gyors sorozatokat produkált, a magyar utolérte ellenfelét, és az utolsó kör nagy részében már együtt futott vele. A hajrában Choong bizonyult a gyorsabbnak. Az első két csapat érte el a két legjobb időt a kombinált számban.

Harmadikként a dél-koreaiak értek célba.

A másik hazai páros a lovaglásban két verőhibával és 23 másodperces plusszal zárt, de így is feljött a hetedik helyre, majd a zárószámban még egy pozíciót tudott javítani a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen és a Nemzeti Lovardában rendezett vk zárónapján.

Az olimpiai kvalifikációs sorozatban ranglistapontokat adó világkupák közül tavaly csak a februári, egyiptomi versenyt tudták megrendezni, a többit – Szófiában, Budapesten, illetve a döntőt Szöulban – március végén törölték. A vk most, több mint egy év szünet után a budapesti versennyel folytatódott. Egyéniben a magyarok közül Bereczki Richárd, illetve Gulyás Michelle szerepelt a legjobban, előbbi nyolcadik, utóbbi tizenkettedik lett a mezőnyében.

A vk-sorozat áprilisban két szófiai versennyel folytatódik, majd a döntőt Székesfehérváron rendezik május 13. és 16. között.

Eredmények:
vegyes váltó:
1. Olivia Green, Joseph Choong (brit) 1470 pont
2. Simon Sarolta, Szép Balázs 1466 (úszás: 2:00.95 perc/309 pont, vívás: 16 győzelem/10 vereség/236 pont, lovaglás: 286 pont, lövészet-futás: 11:05.15 perc/635 pont)
3. Kim Szun Vu, Li Dzsi Hun (dél-koreai) 1401
…6. Erdős Rita, Gyurka Márk Manó 1385 (1:59.34/312, 11/15/194, 263, 11:24.21/616)

További tartalmak