Musorujsag
Élő Eredmények

Jó vívással alapoztak a magyarok a férfi elődöntőre az öttusa-világbajnokságon

Jó vívással alapoztak a magyarok a férfi elődöntőre az öttusa-világbajnokságon

m4sport.hu/MTI
A négy elődöntős magyar közül három pozitív mérleggel zárta a körvívást az alexandriai öttusa-világbajnokság férfi egyéni és csapatversenyében.

A 69 fős mezőny kedden a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a szerdai körvívás, melynek eredményét magukkal viszik a versenyzők az elődöntőbe, majd az onnan továbbjutók a döntőbe is. Emiatt ennek a számnak meghatározó jelentősége van, kiemelkedő szereplés megalapozhatja a későbbi eredményességet.

Bőhm Csaba 21 győzelemmel és 14 vereséggel zárt – a nemzetközi szövetség eredményközlője alapján -, ezzel a második-harmadik helyen áll az elődöntő A csoportjában. Ugyanitt Szép Balázs hetedik-kilencedik 18 sikeres és 17 vesztett asszóval.

A B-ben Demeter Bence a hatodik-nyolcadik pozícióból várja a csütörtöki folytatást, miután 20 győzelme mellé 15 vereséget szedett össze, Bereczki Richárdnak viszont lejjebbről kell majd megkezdenie a felkapaszkodást, mivel 15/20-as mérlegével ebben a mezőnyrészben a 13-15. helyet foglalja el.

A csütörtöki elődöntőben két 18-as csoportban zajlanak majd a küzdelmek. A szombati fináléba csoportonként az első hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jut be.

Borítókép: Budapest, 2022. április 30. A későbbi győztes cseh Martin Blach (b) és Szép Balázs a férfi döntő vívás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak