Musorujsag
Élő Eredmények
×

Gulyás Michelle ezüst-, a magyar csapat bronzérmes az öttusa-világbajnokságon

Gulyás Michelle ezüst-, a magyar csapat bronzérmes az öttusa-világbajnokságon

MTI
Gulyás Michelle ezüstérmet nyert a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett.

Gulyás Michelle ezüstérmet nyert a nők versenyében az alexandriai öttusa-világbajnokságon, a Gulyás, Simon Sarolta, Guzi Blanka összeállítású magyar csapat pedig a harmadik helyen végzett.

A döntő másik magyar résztvevője, Simon 16. lett, Guzinak az elődöntős eredménye számított bele a magyar együttes pontszámába. Győzött az olasz Elena Micheli, míg harmadikként a török Ilke Özyüksel futott a célba. A csapatversenyben a britek bizonyultak a legjobbnak, mögöttük a dél-koreaiak lettek a másodikak.

A 70 fős női mezőny szerdán a selejtezővel kezdett, onnan 36-an léptek tovább. Ezt követte a csütörtöki körvívás, melynek eredményét magukkal vitték a versenyzők az elődöntőbe, és a továbbjutók a döntőben is ezzel a pontszámmal kezdtek. A péntek délutáni-esti elődöntőben két 18-as csoportban zajlottak a küzdelmek, a szombati döntőbe csoportonként az első hét-hét közvetlenül, további négy öttusázó pedig pontszáma alapján jutott be. A magyar négyesből ketten biztosították helyüket a finálé mezőnyében.

A legjobban Simon vívott csütörtökön a magyarok közül, ő 22 ellenfelét legyőzte és csak 13-tól kapott ki, ennek köszönhetően a döntőt az 1-3. pozícióból kezdte. Gulyás 20 győzelemmel és 15 vereséggel zárt, ezzel a finálé rajtjánál 5-6. volt. A lovaspályán szombat este – villanyfényben – Gulyás hibátlanul ment végig, Simon egy akadályt húzott le. A bónuszvívásban – melyben a rangsoroló vívás sorrendje alapján fordított sorrendben léptek pástra a versenyzők és a győztes maradt mindig a páston – mindkét magyar egy győzelmet aratott, azaz két pluszpontot szerzett.

A 200 méteres úszásban Gulyás 2:12.74 perccel a harmadik leggyorsabb volt, Simon pedig 2:24.59-cel 17. lett ebben a számban.

négy lövősorozattal megszakított 5×600 méteres futást a Gulyás harmadik, Simon a kilencedik pozícióból kezdhette, előbbi hátránya 18 másodperc volt az éllovas Michelivel szemben, és öt a francia Elodie Clouvel mögött. Gulyás már az első lövészetből másodikként jött ki az állásból, majd mindegyiknél közelebb került az élen futó olaszhoz, akit az utolsó körben utol is ért, a hajrát azonban ellenfele bírta jobban. Ezzel a tavaly, a kairói vb-n nyert bronzérme után ezúttal ezüstöt érdemelt ki a 21 éves magyar versenyző. A kombinált számban Gulyás (11:40.70) a hatodik, Simon (12:29.20) a 16. időt érte el.

Eredmények:
női egyéni verseny, világbajnok:
Elena Micheli (Olaszország) 1416 pont
2. Gulyás Michelle 1412
3. Ilke Özyüksel (Törökország) 1405
…16. Simon Sarolta 1342
női csapatverseny, világbajnok:
Nagy-Britannia (Charlie Follett, Olivia Green, Jessica Varley) 4161
2. Koreai Köztársaság (Kim Szun Vu, Szong Szung Min, Dzsang Heun) 3987
3. Magyarország (Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Guzi Blanka) 3815

korábban:
férfi egyéni verseny, világbajnok:
Joseph Choong (Nagy-Britannia) 1514 pont
2. Mohamed Elgendi (Egyiptom) 1512
3. Szép Balázs 1507
…8. Demeter Bence 1489
…10. Bőhm Csaba 1483
…13. Bereczki Richárd 1464
férfi csapatverseny, világbajnok:
Franciaország (Valentin Belaud, Christopher Patte, Valentin Prades) 4491 pont
2. Magyarország (Szép Balázs, Demeter Bence, Bőhm Csaba) 4479
3. Németország (Pele Uibel, Marvin Faly Dogue, Patrick Dogue) 4417
Vasárnap a vegyes váltóval zárul a világbajnokság.

Borítókép: MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak