Musorujsag
Élő Eredmények

Négy magyar jutott a női verseny elődöntőjébe az öttusa-Eb-n

Négy magyar jutott a női verseny elődöntőjébe az öttusa-Eb-n

mti
Négy magyar - Gulyás Michelle, Simon Sarolta, Barta Luca és Guzi Blanka - szerepelhet majd a női verseny elődöntőjében a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokságon.

Az 55 fős mezőny két csoportban küzdött a szerdai selejtezőben, mindegyikből az első 15 ért automatikusan elődöntőt, további hat versenyző pedig pontszáma alapján került a legjobb 36 közé.

Az A csoportban az idén világbajnoki ezüstérmes Gulyás Michelle a 200 méteres úszást és a vívást is megnyerte, így jelentős előnnyel vághatott neki a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásnak, melynek a végén elsőként ért célba. Ugyanitt Simon Sarolta a 10., a junior Európa-bajnok Erdős Rita pedig a 21. helyről kezdhette meg a kombinált számot, előbbi ötödik, utóbbi 16. lett, de mivel egy csoportból, egy nemzetből csak két továbbjutó lehetett, Erdős nem folytathatja a versenyt.

A B csoportban Barta Luca 10. volt az úszás és a vívás után, végül harmadikként fejezte be szereplését. Réti Kamilla a 17., Guzi Blanka a 18. pozícióból kezdte a kombinált számot, tíz másodperc volt közöttük a különbség, végül pontszámban azonos eredménnyel végeztek, de Guzi egy kicsivel hamarabb ért célba, a 15. helyen, így ő jutott még tovább, a 16. Réti búcsúzott.

A fehéroroszok és oroszok távolmaradása miatt nyílt ezúttal lehetőség arra, hogy a szokásos négynél több, akár hat öttusázó is indulhatott egy-egy nemzetből, de azzal a megkötéssel, hogy már az elődöntőbe is legfeljebb négy – csoportonként két-két – versenyző juthatott be országonként.

Csütörtökön a női elődöntősök körvívása, illetve a férfiak selejtezője következik.

Borítókép: Gulyás Michelle MTI/Koszticsák Szilárd

További tartalmak