Musorujsag
Élő Eredmények
×

Felemás magyar eredmények az öttusa-Eb-n női körvívásban

Felemás magyar eredmények az öttusa-Eb-n női körvívásban

MTI
Az elődöntős magyarok közül Simon Sarolta vívott a legeredményesebben a székesfehérvári öttusa-Európa-bajnokság női versenyében: 22 győzelemmel és 13 vereséggel a harmadik helyen végzett.

Jól szerepelt Guzi Blanka is, aki annak ellenére, hogy nem ez az erős száma, pozitív mérleggel, 18 sikeres és 17 vesztett asszóval zárt a csütörtök délutáni körvívásban. Ugyanilyen eredménnyel végzett az idén egyéniben világbajnoki ezüstérmes – Simonnal és Guzival csapatban vb-harmadik – Gulyás Michelle, neki azonban ennél lényegesen jobb eredményei is vannak ebben a számban.

További négy vívó gyűjtött 18 győzelmet, ők hatan a 16. helyen állnak. A negyedik magyar elődöntős, Barta Luca négyes holtversenyben a 30. 13/22-es mutatóval.

A körvívás, vagy másképpen rangsoroló vívás alapvetően befolyásolja a verseny további alakulását, mert az eredményt magukkal viszik az öttusázók a további szakaszokba, így a pénteki elődöntőbe, illetve a 18 továbbjutó a vasárnapi fináléba is.

Csütörtökön még a férfiak selejtezője zajlik, pénteken pedig a női elődöntő mellett a férfi elődöntősök körvívását rendezik.

Borítókép: Simon Sarolta és az orosz Kszenyija Fraltszova a budapesti öttusa világbajnokság női váltó bónusz vívás versenyszámában a Kincsem Parkban 2019. szeptember 2-án (Fotó: MTI/Kovács Tamás)

További tartalmak

Kapcsolódó hírek

Sikeres magyar szereplés várható az öttusa Európa-bajnokságon
Sikeres világbajnokság után hazai rendezésű Eb-n bizonyíthatnak a magyar öttusázók szeptember 13-ától hét napon át. A versenyen összesen 21 nemzet sportolói állnak rajthoz, a magyarok ezúttal is maximális létszámmal vágnak neki a megmérettetésnek, így egyéniben 6-6 férfi és női sportolónak is szurkolhatunk. Az M4 Sport a vasárnapi női és férfi döntőket élőben közvetíti.
Öttusa