Musorujsag
Élő Eredmények
×

Négy magyar jutott be a férfiak elődöntőjébe a székesfehérvári öttusa-Eb-n

Négy magyar jutott be a férfiak elődöntőjébe a székesfehérvári öttusa-Eb-n

MTI
A hazaiak közül négyen - Demeter Bence, Bőhm Csaba, Bereczki Richárd és Szép Balázs - szerepelhetnek majd a férfi verseny elődöntőjében a székesfehérvári öttusa-Európa-bajnokságon.

Az 59 fős mezőny két csoportban küzdött a csütörtöki selejtezőben, mindegyikből az első 15 ért automatikusan elődöntőt, további hat versenyző pedig pontszáma alapján került a legjobb 36 közé.

Az A csoportban Demeter a vívást megnyerte, majd a 200 méteres úszásban hatodik lett, ezzel az élen állt a kombinált szám előtt, melynek végén elsőként ért célba. A vele és Széppel együtt júliusban csapatban vb-ezüstérmes Bőhm az első számban hetedik, majd a medencében negyedik volt, ennek eredményként a hatodik pozícióból kezdhette meg a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futást, és Demeterre felzárkózva második lett. A mezőnynek ebben a felében szereplő harmadik magyar, Regős Gergely 14. volt a záróverseny előtt, és bár a harmadik helyre fel tudott jönni, befejezte szereplését, mivel csoportonként egy nemzetből csak két versenyző juthatott tovább.

A B csoportban a kétszeres egyéni világbajnok, olimpiai bronzérmes Marosi Ádám “alapozott” a legjobban a hazaiak közül harmadik legjobb úszásával és nyolcadik helyet érő vívásával. A lövészetes futásnak a negyedik pozícióból vágott neki, végül hatodik lett, mégis búcsúzni kényszerült, mert a magyarok közül csak a harmadik legjobb lett. Az idei vb-n egyéniben harmadik Szép 12. volt két szám után, Bereczki Richárd pedig 16., végül utóbbi a negyedik, előbbi az ötödik helyen futott a célba.

A fehéroroszok és oroszok távolmaradása miatt nyílt ezúttal lehetőség arra, hogy a szokásos négynél több, akár hat öttusázó is indulhatott egy-egy nemzetből, de azzal a megkötéssel, hogy már az elődöntőbe is legfeljebb négy – csoportonként két-két – versenyző juthatott be országonként.

Pénteken a női elődöntőt, illetve a férfi elődöntősök körvívását rendezik.

Borítókép: Budapest, 2022. április 30. A későbbi győztes cseh Martin Blach (b) és Szép Balázs a férfi döntő vívás számában az öttusázók világkupa-sorozatának budapesti versenyén a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen 2022. április 30-án. MTI/Kovács Anikó

További tartalmak

Kapcsolódó hírek