Musorujsag
Élő Eredmények
×

A magyarok jó vívással alapoztak az elődöntőre az öttusa-Eb férfi versenyében

A magyarok jó vívással alapoztak az elődöntőre az öttusa-Eb férfi versenyében

MTI
Jól szerepeltek az elődöntős magyarok a pénteki vívásban a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi versenyében.

A leghatékonyabban Bereczki Richárd vívott, aki 22 ellenfelét győzte le és 13-tól kapott ki, ezzel a második legjobb eredményt érte el két társával holtversenyben. Alig maradt el tőle Demeter Bence, az egyéniben kétszeres Eb-bronzérmes öttusázó, aki székesfehérváriként abszolút hazai pályán versenyez, 21/14-gyel zárt, ami – ugyancsak holtversenyben – az ötödik legjobb eredmény volt.

A 36 fős mezőny első felében végzett Bőhm Csaba és a júliusi világbajnokságon egyéniben bronzérmes Szép Balázs is: mindketten 19 győzelmet arattak és 16 vereséget szenvedtek, amivel – öt társukhoz hasonlóan – a 14. eredményt érték el.

Szép, Demeter és Bőhm az idei vb-n csapatban ezüstérmes volt.

„Nagyon büszke vagyok a fiúkra, mert bár voltak menet közben nehézségek, összességében mind a négyen nagyon jól vívtak – értékelt az MTI-nek Martinek János szövetségi kapitány. – Ezzel mindannyian megteremtették maguknak az esélyt, hogy egyéniben érmet szerezzenek, és így a csapatnak is komoly esélye van dobogóra állni.”

A körvívás, vagy másképpen rangsoroló vívás alapvetően befolyásolja a verseny további alakulását, mert az eredményt magukkal viszik az öttusázók a további szakaszokba, így a szombati elődöntőbe – ahol két 18-as csoportban zajlanak majd a küzdelmek -, illetve a 18 továbbjutó a vasárnapi fináléba is.

Pénteken még a nők elődöntője szerepel a programban, szombaton pedig a férfi elődöntőre kerül sor.

Borítókép: (fotó: MTI/EPA/José Mendez)

További tartalmak