Musorujsag
Élő Eredmények

Kéthetes alapozó edzőtábor után versenyekkel készülnek a válogatott öttusázók

Kéthetes alapozó edzőtábor után versenyekkel készülnek a válogatott öttusázók

MTI
Pénteken ért véget az öttusázók idénynyitó alapozó edzőtábora, szombaton pedig vívó- és lovasversenyen indulnak a válogatott versenyzők.

„Nagy létszámú spanyol, olasz és bolgár csapat, valamint belga, svéd és izraeli versenyző tette nemzetközivé a tábort, és változatosabbá a vívómunkát. Hosszú évtizedek óta a tatai idénynyitó tábor olyan felkészülésre ad lehetőséget, melynek során a több munka mellett a pihenési lehetőség is adott, kiegészítő orvosi ellátás és masszőr is a versenyzők rendelkezésére áll” – összegezte az MTI-nek a tábori életet Martinek János, a férfiak szövetségi kapitánya. Hozzátette: az ő versenyzői korszakában még háromhetes volt a táborozás, és a hétvégét is Tatán töltötték focizással, teniszezéssel.

A nemzetközi szövetség által az Év edzőjének megválasztott szakember arról is beszélt, hogy a közös munka hétfőnként Budapesten lovaglással és úszással kezdődött, majd délután a tatai vívóteremben folytatódott. A pénteki közös ebéd után pedig a fővárosban lovaglással zárták a hetet.

„Ezúttal a hétvégéjük sem lesz szabad a versenyzőknek, elindulnak a párbajtőrözők Magyar Kupa-fordulóján, illetve lovasversenyen vesznek részt, de olyan is lesz, aki egyetemi úszóbajnokságon indul” – tette hozzá Kállai Ákos, a nők szövetségi kapitánya, aki nagyon hasznosnak nevezte a tatai két hetet. Mint mondta, minden számban volt gyakorlási lehetőség, és a magyarok igyekeztek kihasználni, hogy külföldi társaikkal vívhatnak.

„Az edzőtáborban minden segítséget megadtak az eredményes felkészüléshez, igaz, a víz hőfoka nem volt ideális a medencében, inkább a friss jelzővel illették a versenyzők. A bátrak azért így is úsztak benne, de a magyar versenyzők néhány alkalommal a tatabányai uszodában edzettek” – mondta Kállai Ákos.

A válogatott öttusázók hétfőtől az egyesületekben folytatják a felkészülést, az olasz szövetséggel történt megállapodás alapján pedig februárban – a hagyományos budapesti fedett pályás viadal előtt – római edzőtáborozáson vesznek részt.

Borítókép: MTI/Kovács Anikó

További tartalmak