Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás Michelle nyerte a nők versenyét az öttusázók idénynyitóján

Gulyás Michelle nyerte a nők versenyét az öttusázók idénynyitóján

MTI
Gulyás Michelle győzött a nők versenyében a Peridot fedett pályás nyílt magyar bajnokságon, az öttusázók hagyományos idénynyitóján.

A második helyen a brit Kerenza Bryson, a harmadikon pedig az egyiptomi Malak Iszmail végzett. A magyar bajnoki dobogóra Gulyás mellett az ötödikként célba érő Réti Kamilla és a hetedikként záró Bauer Blanka állhatott fel.

A női verseny szerdán kezdődött a selejtezővel, két csoportban 46-an küzdöttek a továbbjutásért. A mezőny mindkét feléből 18 öttusázó folytathatta szereplését. Csütörtökön rendezték a rangsoroló vívást, pénteken pedig két 18 fős csoportban az elődöntőt, melyből az első kilenc-kilenc versenyző jutott a vasárnapi fináléba.

A tavalyi világbajnokságon ezüst-, az Európa-bajnokságon bronzérmes Gulyás Michelle a csütörtöki vívásban 22 győzelmet aratott és 12 ellenfelétől kapott ki, ezzel az élcsoportban zárt. A döntőt így kedvező helyzetből várhatta. A Nemzeti Lovardában rendezett lovaglás során csak időtúllépésért vontak le tőle két pontot, majd a BOK Csarnokban, ahol a lőtér és a futópálya mellett egy emelt pástot is kialakítottak, a bónuszvívásban nem szerzett plusz pontot. A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok uszodájában 2:13.23 perccel a második legjobb időt érte el a 200 méteres úszásban, végül a lövészetekkel megszakított 5×600 méteres futásban 11:24.28 perccel az ötödik legjobb volt, és stabil előnnyel ért célba.

A győztes az MTI-nek nyilatkozva kiemelte, hogy alapozásból csinálta végig ezt a versenyt, így most elsősorban a technikai számok voltak a fontosak a számára, amelyek jól sikerültek.

„A fizikai számokban később még lesz lehetőség élesíteni, így viszont, hogy alapozásból jöttem, könnyebb volt az egész, később jött a savasodás” – tette hozzá a harmadik egyéni bajnoki címét begyűjtő Gulyás Michelle.

A finálénak további öt hazai résztvevője volt: Barta Luca nyolcadik, Simon Sarolta tizedik, Alekszejev Tamara 11., Dobronyi Dorina 13., Guzi Blanka pedig 17. lett.

Eredmények:

1. Gulyás Michelle (UTE) 1438 pont

2. Kerenza Bryson (brit) 1430

3. Malak Iszmail (egyiptomi) 1413

… 5. Réti Kamilla (MAFC) 1388

… 7. Bauer Blanka (BHSE) 1384

A verseny késő délután a férfiak döntőjével zárul.

Borítókép: Gulyás Michelle (Fotó: MTI/Vasvári Tamás)

További tartalmak