Musorujsag
Élő Eredmények

A férfi mellett Martinek János irányítja a női öttusaválogatottat is

A férfi mellett Martinek János irányítja a női öttusaválogatottat is

MTI
Mostantól a férfi mellett a magyar női öttusaválogatott szakmai munkáját is Martinek János felügyeli szövetségi kapitányként.

Az eddigi női kapitány, Kállai Ákos január végén jelezte, hogy március elejétől nem folytatja tevékenységét. A szakvezető levélben közölte a Magyar Öttusa Szövetség (MÖSZ) elnökségével a döntését, a vezető testület pedig ezt tudomásul vette és véglegesnek fogadta el.

A versenyzőként kétszeres olimpiai bajnok, ötkarikás bronzérmes, csapatban és váltóban világ-, utóbbiban Európa-bajnok Martinek János 2017 januárjától irányítja a férfi válogatottat, mostantól pedig – az elnökség szerdai döntése nyomán – a női válogatott felügyelete is hozzá tartozik.

Kibővült feladatköréről az MTI-nek azt mondta, az eddiginél sokkal több teendője lesz a versenyeken, de ez kezelhető: „Eddig helyettesítettük egymást, ha kellett, a női versenynapokon pedig fotós és szurkoló voltam, mostantól majd azokon a napokon is szakember leszek.”

Hozzátette: a válogatási elveket a szakmai bizottság és az elnökség már korábban elfogadta, azon nem lehet idén változtatni, és ki is hirdették a névsort az első két világkupára. Mint mondta, sok információval rendelkezik, de nem biztos, hogy minden részletet ismer, ezért egyeztetnie kell Kállai Ákossal, át kell tőle vennie a feladatokat.

További változás lesz a szövetségben, hogy a főtitkári pozícióban április 1-jétől Gallai Istvánt az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Mizsér Attila követi.

Borítókép: Martinek János MTI/Kovács Anikó

További tartalmak