Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás Michelle aranyérmet nyert Kairóban az öttusa világkupa első állomásán

Gulyás Michelle aranyérmet nyert Kairóban az öttusa világkupa első állomásán

MTI
Gulyás Michelle aranyérmet nyert az öttusázók idei világkupa-sorozatának első állomásán, Kairóban.

A 18-as döntőben további két magyar szerepelt: Barta Luca 14., Bauer Blanka 17. lett. Simon Sarolta nem jutott be a fináléba. A dobogóra Gulyás mellé a francia Elodie Clouvel és az egyiptomi Szalma Abdelmakszud állhatott fel.

A verseny kedden kezdődött a selejtezővel, a 67 fős mezőny két csoportban küzdött, az első 18-18 hely ért továbbjutást, ami mind a négy magyar indulónak összejött. Ezt követte a szerdai körvívás, melyben a tavaly vb-n ezüst-, Eb-n bronzérmes Gulyás 23 győzelemmel és 12 vereséggel nagyszerűen teljesített, Simon 17/18-cal, Barta 16/19-cel, Bauer pedig 6/26-tal zárt. Ezt az eredményt továbbvitték a csütörtöki elődöntőbe, ahol két 18 fős csoportban zajlott a verseny, és az első kilenc-kilenc hely ért finálét. A legjobb 18 közé Gulyás, Barta és Bauer került be.

A szombati döntőt a körvívás eredményével kezdték az öttusázók. Gulyás Michelle a szerdai teljesítményével a harmadik-negyedik helyről indult, a lovaglásban nem hibázott, a bónuszvívásban négy pluszpontot szerzett, így két szám után második volt Clouvel mögött. A 200 méteres úszásban 2:19.62 perccel a nyolcadik időt érte el, de ezzel is megőrizte pozícióját, azaz a négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futást másodikként kezdhette meg. Clouvel előnye hat másodperc volt a rajtnál, az egyiptomi Szalma Abdelmakszud pedig három másodperc hátránnyal követte a legjobb magyart. Gulyás 11:52.80 perccel a negyedik időt érte el, és öt másodperccel Clouvel előtt ért célba.

Barta a lovaglásban, Bauer pedig a kombinált számban nyújtott kiemelkedőt, előbbi hibátlan teljesítménnyel, utóbbi 11:41.80 perccel zárta másodikként a részversenyt.

Eredmények (a nemzetközi szövetség honlapja alapján):
női verseny:
1. Gulyás Michelle 1403 pont
2. Elidie Clouvel (francia) 1398
3. Szalma Abdelmakszud (egyiptomi) 1392
…14. Barta Luca 1333
…17. Bauer Blanka 1295

A férfiak döntőjét délután rendezik.

Borítókép: Gulyás Michelle (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

További tartalmak