Musorujsag
Élő Eredmények

Martinek János nem zárja ki, hogy már idén megszerezzük az összes olimpiai kvótát

Martinek János nem zárja ki, hogy már idén megszerezzük az összes olimpiai kvótát

m4sport.hu
A kétszeres olimpiai bajnok Martinek Jánost március első napján a férfiak mellett a női öttusa-válogatott irányításával is megbízta a sportág nemzeti szövetsége. A hölgyek szövetségi kapitányaként pár nappal később, a kairói Világkupán már be is mutatkozhatott az 57 éves szakember, ráadásul Gulyás Michelle révén egy aranyéremnek is örülhetett.

Az Egyiptomban megrendezett vk-n Gulyás mellett a férfiaknál Bőhm Csaba is felállhatott a dobogóra, annak is a második fokára, így alapvetően sikeres versenyt tudhat magáénak a szövetségi kapitány, ennek ellenére nem maradéktalanul elégedett az eredményekkel.

„Igazából, a tavalyi év egy kicsit sikeresebb volt, hiszen akkor a fiúknál mind a négyen ott voltak a legjobb nyolcban, akkor egy kicsit megleptük a mezőnyt, idén már egyre keményebb a férfimezőny. Bőhm Csaba, ahogyan tavaly is, ezüstérmes lett, viszont Szép Balázs, aki tavaly harmadik lett, a kvalifikációban kiesett, ami szintén meglepetés, csak negatív. Gulyás Michelle egy magabiztos versenyzéssel produkálta ezt a győzelmet, talán még maradt is benne. A női vonalon ő az, aki a legállandóbb teljesítményt tudja hozni, a férfiaknál azért van 3-4 olyan emberem, aki odaérhet. Jó, ha az ember tud válogatni”
– mondta a Nemzeti Sporthíradóban a szövetségi kapitány.

Intenzív tavasz előtt áll az öttusaválogatott, hogy gyors egymásutánban több versenyen is indulnak sportolóink. Martinek szerint sem lesz könnyű menet, de bízik a jó eredményekben. Bár Kairóban kiderült, hogy a kettős szerepel jóval több munkával szembesül, a felelősség is nagyobb, de az mindenképpen megkönnyíti a munkáját, hogy a férfiak és nők versenyeit általában egy időben, egy helyszínen rendezik.

Április közepén Ankarában lesz egy verseny, amelyet egy héttel később a budapesti követ, ahonnan Szófiába utaznak válogatottjaink. Ezeket követi a világkupa-döntő, amelyen egy aranyéremmel már olimpiai kvóta jár. Ezt követi egy Európa-bajnokság Krakkóban, majd nyár végén Angliában a világbajnokság.

„Eddig a női napokon én fotóztam és szurkoltam nekik, ilyen szempontból mosta pihenés az, ami elmarad, hisz mindennap toppon kell lennem és figyelni, hogy mire van szüksége a versenyzőknek, hogy jól tudjanak teljesíteni. Megpróbálok mindent megtenni mind a fiúkért, mind a lányokért, hogy minél jobb teljesítményt nyújtsanak. Ha a papírforma összejön, akkor talán már idén meg is tudnánk szerezni a maximális kvótákat. Remélem, hogy ez össze is fog jönni” – beszélt feladatairól és reményeiről Martinek János.

Borítókép: Martinek János (m4sport.hu)

További tartalmak