Musorujsag
Élő Eredmények

Hetedik a magyar páros vegyesváltóban a budapesti öttusa vk-n

Hetedik a magyar páros vegyesváltóban a budapesti öttusa vk-n

MTI
A hetedik helyen végzett a Simon Sarolta, Marosi Ádám páros vegyesváltóban vasárnap a budapesti öttusa világkupán.

A magyarok a kora délutáni körvívásban 12 győzelemmel és 14 vereséggel kilencedikek lettek a 14 kettőst felvonultató mezőnyben, majd a délutáni program nyitányán hibátlan lovaglással, hat másodperces időtúllépéssel a lehetséges 300-ból 294 pontot szereztek. Ezzel a harmadik legjobb eredményt érték el, összesítésben pedig két helyet előreléptek. Ezután a bónuszvívásban páratlan menetelést mutattak be: a körvívás eredménye alapján fordított sorrendben következtek a párosok a Nemzeti Közszolgálati Egyetem területén, az Orczy-kertben kialakított versenyközpont emelt pástján, és a magyarok az összes ellenfelüket – a japánokat, a brazilokat, a franciákat, az egyiptomiakat, a dél-koreaiakat, a britek, a mexikóiakat, a svédeket és a németeket is – legyőzték. A megszerzett 18 ponttal az ötödik helyre jöttek fel.

A mezőny átvonult a Ludovika Aréna uszodájába, ahol a 2×100 méteres váltóra került sor. Ebben a hazai duó 2:01.63 perccel kilencedik lett, ami azt jelentette, hogy a kombinált számot – melyben mindkét váltótagnak két lövészettel megszakítva 3×600 métert kellett futnia – a hatodik helyről kezdhette meg. Simon a verseny végére megérkezett esőben a nyolcadik helyen futott be, majd Marosi a hajrában a svédeket megelőzve egyet előrelépett. Az összetett számban a magyarok 13:10.10 perccel a nyolcadik eredményt érték el.

Eredmények:

vegyesváltó:

1. Koreai Köztársaság (Kim Szun Vu, Szeo Csang Van) 1382 pont

2. Mexikó (Mariana Arceo, Manuel Padilla) 1374

3. Franciaország (Rebecca Castaudi, Jean-Baptiste Mourcia) 1368

…7. Magyarország (Simon Sarolta, Marosi Ádám) 1337

Szombaton a női versenyben Guzi Blanka győzött, Gulyás Michelle második, Barta Luca 12., Réti Kamilla 13., Bauer Blanka pedig 15. lett, míg a férfiaknál Koleszár Mihály az ötödik, Bőhm Csaba a hatodik, Szép Balázs a 12., Demeter Bence pedig a 17. helyen végzett.

Március elején, a kairói vk-nyitányon Gulyás győzött, Bőhm pedig ezüstérmet nyert. Két hete, Ankarában Demeter hetedik, Bereczki Richárd tizedik, Koleszár 14., Réti 17. volt. A budapesti vk-t követően a sorozat negyedik viadalára május második hetében kerül sor Szófiában. A vk-széria a május-június fordulóján esedékes döntővel zárul Ankarában, azon a versenyen a győztesek már olimpiai kvótát kapnak. Az Európa-bajnokság, melyen nyolc-nyolc párizsi hely kel el, június-július fordulóján következik Krakkóban, az Európa Játékok keretében, a szintén kvótaosztó világbajnokságot pedig augusztus végén rendezik a délnyugat-angliai Bath-ban.

Borítókép: Székesfehérvár, 2022. szeptember 18. Simon Sarolta a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság nõi döntõjének lovaglás versenyszámában a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központban 2022. szeptember 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak