Musorujsag
Élő Eredmények

Bőhm Csaba egy másodperccel maradt le a dobogóról a világkupa-döntőben

Bőhm Csaba egy másodperccel maradt le a dobogóról a világkupa-döntőben

MTI
Bőhm Csaba – egy másodperccel lemaradva a dobogóról – a negyedik helyen végzett az öttusázók törökországi világkupa-döntőjében, Ankarában.

A 18-as finálé másik magyar résztvevője, Szép Balázs hetedik lett.

Győzött az egyiptomi Mohanad Saban, ezzel párizsi olimpiai kvótát szerzett.

A vk-döntőn a sorozat négy állomásán szerzett pontok alapján lehetett részt venni, de egy nemzetből nemenként legfeljebb három versenyző indulhatott. A férfiak 36 fős törökországi mezőnyében még ott volt Koleszár Mihály is, aki azonban az elődöntőből nem jutott tovább.

A kairói első vk-n ezüstérmes Bőhm a szerdai körvívásban 18 ellenfelét győzte le és 17-től kapott ki, ezzel a 13. helyről kezdte meg a szombati finálét. Lovaglásban egy verőhibája volt, a bónuszvívásban egy győzelemmel két pluszpontot szerzett, majd a 200 méteres úszásban 2:04.61 perccel a harmadik időt érte el, és összesítésben a nyolcadik helyen állt. A négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásban 10:36.33 perccel a negyedik legjobb eredmény volt az övé, és a befutónál csak egy másodperccel szorult a bronzérmes mexikói Emiliano Hernández mögé.

A tavaly világbajnoki bronz- és Európa-bajnoki ezüstérmes Szépnek jobban sikerült a vívása, 20/15-tel hetedik volt a szombati rajtnál. A lovaglásban azonban három akadálynál hibázott, így 21 pontot „hagyott ott a pályán”. A bónuszvívásban nem sikerült pluszpontot szerezni, úszásban pedig 2:09.65-tel a 11. volt, így a kombinált számnak a 13. pozícióból vághatott neki. Ebben ő bizonyult a legjobbnak 10:30.57 perccel, de így is 11 másodpercre volt a dobogótól.

Az élen Saban két másodperccel előzte meg az olimpiai és világbajnoki címvédő brit Joseph Choongot.

A nőknél két magyar induló volt, de a gyengébb vívás miatt Bauer Blanka és Guzi Blanka is lemaradt a fináléról, utóbbi csak egy hellyel, mivel tizedik lett az elődöntőjében. Itt az olasz Elena Micheli győzött, ezzel ő szerzett elsőként kvótát a jövő évi nyári játékokra.

Eredmények (a nemzetközi szövetség eredményközlőjéről):

férfiak:
1. Mohanad Saban (egyiptomi) 1496 pont
2. Joseph Choong (brit) 1494
3. Emiliano Hernández (mexikói) 1476
4. Bőhm Csaba 1475
…7. Szép Balázs 1465

nők:
1. Elena Micheli (olasz) 1377 pont
2. Ilke Özjüksel (török) 1374
3. Marie Oteiza (francia) 1373

Borítókép: Székesfehérvár, 2022. szeptember 18. Bőhm Csaba a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi döntőjének úszás versenyszámában a Csitáry G. Emil sportuszodában 2022. szeptember 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak