Musorujsag
Élő Eredmények

Három magyar jutott a nők elődöntőjébe az öttusa-világbajnokságon

Három magyar jutott a nők elődöntőjébe az öttusa-világbajnokságon

MTI
Négyből három magyar – Gulyás Michelle, Barta Luca és Bauer Blanka – jutott elődöntőbe a bath-i olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság női versenyében.

A szerdai selejtezőben a 78 fős mezőny három csoportban küzdött az első tizenkettőbe kerülésért. A magyarok a B-ben és a C-ben szerepeltek.

Előbbiben a tavaly ezüstérmes Gulyás 17 győzelemmel és 8 vereséggel harmadik volt vívásban, majd 2:11.06 perccel megnyerte a 200 méteres úszást, így a kombinált számban, melynek másodikként vágott neki, nem kellett nagyon kihajtania magát, a 15. eredmény (12:00.00) is elég volt ahhoz, hogy másodikként fusson a célba. Ugyanitt Barta a páston 12/13-mal kezdett, majd 2:13.41-gyel negyedik lett az úszásban, így 13. volt két szám után. A lövészetekkel megszakított 3000 méteres futásban az ötödik eredményt (11:28.00) érte el, melynek köszönhetően kilencedik helyen fejezte be a versenyt.

A C csoportban Bauer ötödik lett, Guzi Blanka viszont a 14. helyen ért célba, ezzel búcsúzott. Bauer 13/12-vel zárt a páston, majd a harmadik legjobb eredményt elérve, 2:15.19 perc alatt teljesítette a medencében a 200 métert, ezzel tizedik volt, végül öt pozíciót javított a kombinált számban (11:20.30). Guzi a lövészetes futást megnyerte (11:06.90), de a 18. helyről kezdte meg az összetett számot, mivel a pástokon csak nyolc győzelme volt 17 vereség mellett, majd úszásban a kilencedik eredményt (2:16.07) érte el. Végül hét másodperccel maradt le az elődöntőről.

Csütörtökön a férfiak selejtezőjét és a női elődöntősök körvívását rendezik a délnyugat-angliai városban. Pénteken lesz a női elődöntő és a férfiak körvívása, szombaton kerül sor a férfiak elődöntőjére, vasárnap pedig a két döntő zajlik majd – az első három hely ér olimpiai kvótát – és akkor hirdetnek eredményt a csapatversenyben is. A vb, az év fő versenye hétfőn a vegyes váltóval ér véget.

Borítókép: Gulyás Michelle (Fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

További tartalmak