Musorujsag
Élő Eredmények

Éremreménnyel futott, végül hetedikként ért be a vegyes páros az öttusavébén

Éremreménnyel futott, végül hetedikként ért be a vegyes páros az öttusavébén

MTI
A hetedik helyen végzett a Simon Sarolta, Szép Balázs páros vegyes váltóban a bath-i olimpiai kvalifikációs öttusa-világbajnokság zárónapján.

Hétfőn délelőtt 21 kettős kezdte meg a körvívást. Ebben a magyarok 21 győzelemmel és 19 vereséggel a 9-11. helyen végeztek.

A délutáni program a lovaglással indult, a magyar páros jól teljesített, három verőhibával és két másodperc időtúllépéssel 23 pontot vesztett a maximális 300-ból, ezzel a negyedik legjobb eredményt érte el, majd a bónuszvívásban remekelt, öt ellenfelét legyőzve tíz plusz pontot szerzett.

A 2×100 méteres úszás előtt Simon és Szép a harmadik helyen állt a tekintélyes előnnyel vezető egyiptomiak és az ugyancsak ellépő dél-koreaiak mögött. Őket viszont kis különbséggel követte több páros. A medencében 2:03.92 perccel a 14. időt érték el a magyarok, ezzel összesítésben visszacsúsztak a negyedik helyre, a csehek mögé.

A kombinált számban – melyben a váltótagoknak egyenként 3×600 métert kellett futniuk két lövészettel megszakítva – reálisan a bronzérem megszerzéséért lehetett küzdeni, erre viszont hat-hét párosnak volt még esélye. Simon Sarolta fokozatosan csúszott vissza, a kilenc-tizedik helyen indította Szép Balázst, aki aztán hetedikként futott a célba. A magyar kettős a lövészetes futásban 12.44.00 perccel a 11. eredményt érte el.

Az élen nem változott a sorrend, az egyiptomiak győztek, mögöttük a dél-koreaiak és a csehek szereztek még érmet.

vegyes váltó, világbajnok:
Szalma Abdelmakszud, Mohanad Saban (Egyiptom) 1413 pont
2. Kim Szun Vu, Dzsun Vung Te (Koreai Köztársaság) 1395
3. Lucie Hlavackova, Marek Grycz (Csehország) 1386
…7. Simon Sarolta, Szép Balázs 1348

Borítókép: Simon Sarolta (fotó: MTI/Bodnár Boglárka)

További tartalmak