Musorujsag
Élő Eredmények

Gulyás nyerte a pesti viadalt, amelyen tisztult a kép, hogy a női öttusázók közül ki maradt versenyben Párizsért

Gulyás nyerte a pesti viadalt, amelyen tisztult a kép, hogy a női öttusázók közül ki maradt versenyben Párizsért

MTI
Gulyás Michelle nyerte a nők versenyét a budapesti fedett pályás nemzetközi öttusaviadalon.

A Peridot nyílt magyar bajnokságon hétfőre maradt a két döntő, először a nők fináléját bonyolították le, a 18-as mezőnyben hét magyar volt.

Gulyás Michelle, aki sorozatban negyedszer lett bajnok, jó vívással, 23 győzelemmel és 12 vereséggel alapozta meg még pénteken a versenyét. Hétfőn a lovas pályán hibátlanul ment végig, majd az uszodában 2:10.90 perccel a legjobb időt érte el 200 méteren, végül a kombinált számban pontosan célzott és jól is futott, 11:12.68 perccel a hatodik legjobb volt, végül nagy fölénnyel zárt az élen a brit Emma Whitaker és Kerenza Bryson előtt. Erdős Rita ötödikként, Guzi Blanka hatodikként futott a célba, így övék lett a magyar bajnoki ezüst-, illetve bronzérem.

„Tudtam, hogy fizikailag nagyon jó állapotban vagyok, szerintem még soha nem volt olyan komoly alapozásom, mint most” – nyilatkozott az MTI-nek a már olimpiai kvótás Gulyás Michelle, majd kiemelte a sikeres lovaglását, mert – mint mondta – abba is viszonylag sok energiát fektetett a felkészülés során. – „Meg a fizikai számokban szerettem volna látni nagyon, hogy versenyen is látszik a fejlődésem, nemcsak az edzéseken. A tavalyi versenyeim főként a fizikai számaimon múltak, úgyhogy végre jó érzéssel kezdtem az évet.”

Gulyás Michelle elmondta, hogy a tervek szerint utazik majd az első világkupaversenyre, Kairóba, aztán az itthoni vk-n szerepel, és az azokon elért eredmények alapján dől majd el, hogy indul-e még egy világkupán vagy csak a vk-döntőn.

„Utána van egy nagyobb szünet az olimpiáig. Mivel tavaly keveset versenyeztem, most mindenképpen az a cél, versenyezzek eleget” – tette hozzá.

A budapesti viadal válogató is volt, eldőlt, hogy kik folytathatják a küzdelmet az idei világversenyeken való részvételért, olimpiai kvótaszerzésért. A négy kiemelt, Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Barta Luca és Bauer Blanka mellé a januári, kairói nemzetközi versenyen és a mostani viadalon elért eredmények alapján Erdős Rita és Simon Sarolta csatlakozott, míg Alekszejev Tamara és Réti Kamilla kiesett ebből a versengésből.

A nyílt ob-n Réti 9., Simon 11., Bauer 13., Alekszejev 15. lett.

Az olimpiai kvalifikáció szempontjából fontos világkupasorozat március elején kezdődik Kairóban. Áprilisban Ankarában, illetve Budapesten, májusban Szófiában rendeznek egy-egy fordulót, és abban a hónapban lesz a vk-döntő is, ugyancsak Ankarában. A világbajnokságra – amelyen három ötkarikás kvótáért lehet majd küzdeni a férfiaknál és a nőknél is – június közepén kerül sor a kínai Csengcsouban, az olimpia előtt, július második hetében pedig Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot.

budapesti fedett pályás nemzetközi öttusaviadal:
1. Gulyás Michelle (UTE) 1459 pont
2. Emma Whitaker (brit) 1447
3. Kerenza Bryson (brit) 1445

5. Erdős Rita (Triton SC) 1434
6. Guzi Blanka (DVTK) 1431

ob, csapatverseny:
1. Trion SC (Erdős Rita, Mészáros Emma, Ormándi Rebeka)
2. MAFC (Réti Kamilla, Tajta Sára, Bágyi Emese)
3. BHSE (Dulai Kinga, Zemán Zóra, Nyerges Réka)
A verseny délután a férfiak 15.50-kor kezdődő döntőjével zárul.

Borítókép: Gulyás Michelle (MTI/Koszticsák Szilárd)

További tartalmak