Musorujsag
Élő Eredmények

11. lett az ankarai vk egyetlen döntős magyar öttusázója

11. lett az ankarai vk egyetlen döntős magyar öttusázója

MTI
Bauer Blanka a 11. helyen végzett szombaton az öttusázók idei második világkupaversenyén, Ankarában.

A 84 fős mezőny keddi selejtezőjében három csoportban zajlottak a küzdelmek, a magyarok közül a C csoportban első Erdős Rita és az ugyanott ötödik Bauer jutott a legjobb 36 versenyzőt felvonultató elődöntőbe, Barta Luca és Simon Sarolta viszont befejezte szereplését.

A szerdai körvívásban Bauer 13, Erdős pedig 11 ellenfelét győzte le 22, illetve 24 vereség mellett, ezzel a 36-os mezőny alsó részében helyezkedtek el. A csütörtöki elődöntőben Bauer – a hazai szövetség közösségi oldalának beszámolója szerint – nagy hajrával, csoportja harmadik legjobb kombinált eredményével a kilencedik helyig felzárkózott, ezzel éppen befért a döntőbe. Erdősnek ugyanez nem sikerült, bár a második legjobb lövészetes futást produkálta a másik csoportban, de ezzel is csak 15. lett.

A szombati 18-as fináléban Bauer a szerdán elért 13/22-es vívóeredményével a 17. helyről kezdett. A lovaspályát hibátlanul teljesítette, bónuszvívásban nem szerzett plusz pontot, a 200 méteres úszásban pedig 2:17.87 perccel a hatodik legjobb volt. A négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futást a 14. helyről kezdhette meg és a 11:37.50 perces, negyedik legjobb eredménnyel a 11. helyig lépett előre.

A 94 indulót számláló férfi mezőnyben Demeter Bencének, Tamás Józsefnek és Koleszár Mihálynak nem sikerült a selejtezőből továbbjutnia, míg Bereczki Richárd – aki a márciusi, kairói vk-n kilencedik lett – bekerült a legjobb 36 közé, a 18-as fináléról azonban ezúttal lemaradt.

öttusa-vk, Ankara, női verseny:
1. Kerenza Bryson (brit) 1427 pont
2. Szong Szungmin (dél-koreai) 1401
3. Malak Iszmail (egyiptomi) 1396
…11. Bauer Blanka 1368 pont

A vk-sorozat a jövő héten Budapesten folytatódik, aztán májusban Szófiában rendeznek egy fordulót, és abban a hónapban kerül sor a vk-döntőre is, Ankarában. A júniusi vb-t követően az olimpia előtt, de már a kvalifikációs időszak után, július második hetében Budapesten rendezik az Európa-bajnokságot.

Olimpiai kvótát idén a világbajnokságon lehet közvetlenül szerezni, végül a női és férfi mezőnyt a ranglistáról tölti majd fel a nemzetközi szövetség. Ebből a szempontból fontosak a vk-helyezések.

Borítókép: Bauer Blanka (forrás: Magyar Öttusa Szövetség)

További tartalmak