Musorujsag
Élő Eredmények

Ötödik a magyar páros vegyes váltóban a szófiai öttusa-világkupán

Ötödik a magyar páros vegyes váltóban a szófiai öttusa-világkupán

MTI
Az ötödik helyen végzett a Réti Kamilla, Regős Gergely páros vegyes váltóban az öttusázók idei negyedik világkupa-versenyén, Szófiában.

A hétfői viadalon 11 kettős indult el. A magyarok 24 győzelemmel és 16 vereséggel a harmadik helyen zárták a körvívást, majd később a bónuszvívásban már nem szereztek plusz pontot. Közben a lovaspályán hibátlanul mentek végig, aztán a 2×100 méteres úszásban 2:09.54 perccel a nyolcadik időt érték el.

A kombinált számot – melyben mindkét váltótagnak 3×600 métert kellett futnia két lövészettel megszakítva – ötödikként kezdték, és végül ebben a pozícióban is fejezték be a versenyt. Az összetett számban a 13:12:40 perccel szintén az ötödik legjobb eredményt érték el.

vegyes váltó:
1. Egyiptom (Hajdi Morszi, Mohanad Saban) 1352 pont
2. Kína (Ku Je-ven, Cseng Paj-liang) 1351
3. Mexikó (Catherine Mayran Oliver, Duilio Carillo) 1350
…5. Magyarország (Réti Kamilla, Regős Gergely) 1333

A vasárnapi egyéni döntőkben négy magyar volt érdekelt: a nőknél Guzi Blanka győzött, Erdős Rita ötödik lett, a férfiaknál Demeter Bence a 16., Szép Balázs pedig a 18. helyen végzett.

A vk sorozat másfél hét múlva, az ankarai döntővel zárul. Azt követi majd június 9. és 16. között a kínai Csengcsouban sorra kerülő világbajnokság, melyen még lehet közvetlenül részvételi jogot szerezni az olimpiára. A női és férfi ötkarikás mezőnyt végül a kvalifikációs ranglistáról tölti fel a nemzetközi szövetség. A magyarok közül jelenleg Gulyás Michelle-nek és Bőhm Csabának van kvótája.

A vb után július második hetében Európa-bajnokság lesz Magyarországon.

Borítókép: MTI/Czeglédi Zsolt

További tartalmak