Musorujsag
Élő Eredmények

Tíz magyar öttusázó utazik a kínai világbajnokságra

Tíz magyar öttusázó utazik a kínai világbajnokságra

MTI
A szakmai bizottság elfogadta Martinek János szövetségi kapitány előterjesztését a világbajnoki csapat összeállítását illetően, így – amennyiben később az elnökség is rábólint erre – tíz magyar öttusázó utazik Csengcsouba.

A kínai nagyvárosban június 9. és 16. között sorra kerülő vb kínálja az utolsó közvetlen lehetőséget a párizsi olimpiai részvétel kiharcolására: nemenként az első három kaphat kvótát, de csak olyan versenyző, akinek még nincs. A kvóta nem tolódik lefelé, a ki nem osztható helyeket a június 17-i olimpiai ranglistáról töltik majd fel. Egy országból nemenként két versenyző nevezhető a nyári játékokra, így ha többen lennének indíthatók, az adott szövetség dönti el, ki vehet részt az olimpián.

A világbajnokságon a magyar színek képviseletében Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Bauer Blanka és Erdős Rita, illetve Bőhm Csaba, Szép Balázs, Demeter Bence és Bereczki Richárd indul egyéniben, férfi váltóban Koleszár Mihály és Tamás József kap lehetőséget, női váltóban nem lesz magyar résztvevő, a vegyes váltó összeállítását pedig a helyszínen jelöli ki a kapitány.

Olimpiai kvótával a magyarok közül jelenleg Gulyás Michelle és Bőhm Csaba rendelkezik, ők mindketten a tavalyi, lengyelországi Európa Játékokon harcolták ki a párizsi részvétel jogát. A férfiaknál és a nőknél mostanáig 22-22 versenyző szerzett kvalifikációt. Az ötkarikás mezőnyt 36-36 öttusázó alkotja majd.

Borítókép: Székesfehérvár, 2022. szeptember 18. Bőhm Csaba a székesfehérvári öttusa Európa-bajnokság férfi dontőjének kombinált versenyszámában a Bregyó Közi Regionális Atlétikai Központban 2022. szeptember 18-án. MTI/Bodnár Boglárka

További tartalmak