Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

Három magyar lesz az öttusa-vb férfi döntőjében

Három magyar lesz az öttusa-vb férfi döntőjében

m4sport.hu/mti
Szép Balázs és Demeter Bence után Bőhm Csaba is döntőbe jutott az öttusázók kínai olimpiai kvalifikációs világbajnokságán, Csengcsouban.

A szerdai férfi selejtezőből mind a négy magyar induló továbblépett, így ott lehetett a pénteki elődöntőben, melyben két 18-as csoportból az első kilenc-kilenc hellyel lehetett a szombati fináléba kerülni.

A körvívást csütörtökön bonyolították le, ebben az olimpiai kvótás Bőhm Csaba 22 győzelemmel és 12 vereséggel remekelt, így a pénteki versenyt az első helyről kezdte meg a B csoportban. A bónuszvívásban nem szerzett pontot, a 200 méteres úszásban 2:00.19 perccel negyedik lett, így összetettben az első helyen állt a lövészetekkel megszakított 5×600 méteres futás előtt. Az idei világkupadöntő győztese végül ötödikként ért célba úgy, hogy megnyugtató helyzetében nem kellett különösebben kapkodnia, az összetett számban 10:52.99-cel a 13. időt érte el.

A  2022-ben egyéniben vb-bronzérmes Szép Balázs 21 győzelemmel és 13 vereséggel a második helyről kezdhette meg a pénteki versenyét. Bónuszvívásban egy sikeres asszóval két pluszpontot szerzett, majd a 200 méteres úszásban 2:06.27 perccel kilencedik lett. A négy lövészettel megszakított 5×600 méteres futásnak a harmadik helyről vágott neki, végül másodikként ért célba. Ehhez elég volt neki az összetett számban a 10:38.12 perces tizedik idő.

Demeter 19 megnyert és 15 elvesztett asszóval negyedik-ötödik volt a pénteki kezdésnél. A központi páston nem szerzett pluszpontot, a medencében 2:05.90-nel a nyolcadik eredményt érte el, ezzel ötödikként rajtolt a kombinált számban. Végül nyolcadik lett úgy, hogy a lövészetes futásban is a nyolcadik eredményt érte el 10:35.50-nel.

Bereczki Richárd viszont búcsúzott. Neki eleve nehezebb volt a helyzete, mivel a vívást egy nappal korábban 16 sikeres és 18 vesztett asszóval fejezte be, így a pénteki folytatásnál 10-12. volt. A központi páston két ellenfelét legyőzve négy pontot szerzett, a medencében hatodik lett 2:03.57-tel. A kombinált számban tizedikként startolt, de nem tudott javítani, sőt 11:21.04-es, 17. helyet érő eredménnyel a 17. pozícióba csúszott vissza.

A szombati fináléba a magyarok mellett a dél-koreaiak jutottak be három versenyzővel, így közöttük dől majd el a csapatverseny aranyérme.

A nőknél pénteken mind a négy magyar – Gulyás Michelle, Guzi Blanka, Erdős Rita és Bauer Blanka – bejutott az ugyancsak szombati döntőbe. Egyben az is eldőlt, hogy a csapat arany- vagy ezüstérmes lesz, mivel a magyarokon és a dél-koreaiakon kívül egyik ország sincs ott a fináléban három fővel. A két, vb-címért harcoló csapatnak egyformán négy versenyzője jutott döntőbe, így majd az ottani szereplés alapján dől el, melyikük eredménye nem számít az összesítésbe.

Szombaton a női döntő magyar idő szerint 4.05-kor, a férfiak fináléja pedig 10.35-kor kezdődik.

Borítókép: Bõhm Csaba (Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt)

További tartalmak