Nemzeti Sportrádió
Most szól:
Élő Eredmények

A hőségriadó miatt átszervezik az öttusa Európa-bajnokságot, csak a női körvívást rendezik meg kedden

A hőségriadó miatt átszervezik az öttusa Európa-bajnokságot, csak a női körvívást rendezik meg kedden

MTI
Az eredeti programtól eltérően kedden csak a női körvívást bonyolítják le a budapesti öttusa Európa-bajnokságon.

A szervezőbizottság hétfőn késő este rövid közleményben adott tájékoztatást a technikai értekezleten született döntésről, arról, hogy „a hatályos hőségriadó miatt átszervezi a versenyt”, vagyis kedden nem lesz női selejtező.

Hanzély Ákos versenyigazgató az MTI érdeklődésére ezt azzal egészítette ki, hogy az értekezleten felmerült, le lehet-e bonyolítani a női versenyt a selejtező nélkül, tekintettel az időjárásra és arra, hogy 39 fős a mezőny. Mivel erre van lehetőség, így a döntés meg is született. A keddi körvívást követően így az elődöntőben nem két 18 fős csoport lesz, hanem egy 20-as és egy 19-es. A döntőbe kilenc-kilenc versenyző jut majd onnan tovább, de a hat-hat fővel szereplő magyarok és ukránok közül csoportonként a három-háromból legfeljebb két-két öttusázó lehet ott a fináléban.

Borítókép: Budapest, 2024. július 8. A későbbi bronzérmes Guzi Blanka (b) és Eszes Noémi a női váltók kombinált számában az öttusa Európa-bajnokságon a Puskás Aréna Szoborparkjában 2024. július 8-án. MTI/Hegedüs Róbert

További tartalmak