search

logo, social, vissza gomb

logo

text logo

search

darkmode

Élő Eredmények

Bánhidi Ákos: Mindenképpen sikeres téli olimpián vagyunk túl, még a kérdőjelekkel együtt is

m4sport.hu
Bánhidi Ákos, a magyar rövidpályás gyorskorcsolya-válogatott csapatmenedzsere az M4 Sport Sporthíradó című műsorában értékelte a mieink téli olimpián mutatott szereplését.

 

„Ennél erősebb maximum egy sérülés vagy betegség lenne, ami megakadályozhatja egy sportoló pályafutását – reagált Bánhidi Ákos Liu Shaolin Sándor „elvett” olimpiai bajnoki címére. – Mi sem voltunk felkészülve arra, hogy ilyen esetben mi a teendő. Nem is volt a szótárunkban megfelelő mondathalmaz, amivel segíteni tudtunk volna Sanyin. Elsősorban azzal próbálkoztunk, hogy a legnagyobb szeretettel vegyük őt körül. »Mit mondhattunk volna neki? Áh, felejtsd el, holnap jön a következő?«”

Bánhidi Ákos szót ejtett a magyar csapat körüli feszültségre is.

„Egy olimpia magában is hordozza a feszültséget, de ennek azért egy vírus néküli állapotában van egy felemelő része is, ami egyébként itt is megvolt valahol. Viszont a vírus és az ezzel kapcsolatos dolgok, az a stressz, hogy bármikor kihullhat egy versenyző, hogy teljes biztonságban egy másodpercig sem érezhettük magunkat, ez rendkívül erős teher volt.”

A magyarok minden idők legsikeresebb téli olimpiáján három érmet szereztek: Liu Shaoang 500 méteren győzött – ezzel ő lett az első magyar egyéni téli olimpiai bajnok –, 1000 méteren harmadikként zárt, akárcsak a vegyesváltóban Jászapáti Petrával, Kónya Zsófiával, Liu Shaolinnal és Krueger John-Henryvel. Ezen kívül 1500 méteren Liu Shaoang negyedik, bátyja, Liu Shaolin pedig hatodik volt, ahogy a címvédőként induló férfi váltó is.

 

Borítókép: MTI/Kovács Tamás

További tartalmak

    Kapcsolódó